Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Koncertek mostanában

WinterJAM
jan. 18. 19:00 - Gólya - Budapest
Akimer
jan. 18. 20:30 - Hunnia Art Bisztró - Budapest
Wannabe
jan. 18. 23:30 - A38 Hajó - Budapest
DJ Balance
jan. 20. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Vodku fiai
jan. 21. 18:00 - Erzsébet téri Művelődési Ház - Mór
Jazz Kedd
jan. 21. 20:00 - Vittula Klub - Budapest
Open Mic
jan. 22. 20:30 - Mika Tivadar Mulató - Budapest
Wannabe
jan. 24. 23:30 - A38 Hajó - Budapest

Jegyajánló

Január 18., szombat

Let It Be Forever

Akvárium Klub, 20:30

A legújabb koncertműsor bemutatója. 2020-ban 50 éves a Beatles Let It Be című lemeze. A nagyszabású koncert során ezt Beatles albumot ünnepeljük és megszólalnak élőben a lemez dalai.

Grencsó Collective Special és Ken Vandermark

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

„2018 májusában Grencsó István meghívott figyelemre méltó zenészek alkotta Kollektívájának egy új projektjébe. Ez volt az első közvetlen találkozásom István gyönyörű, energikus zenéjével és hihetetlen multiinstrumentalista munkájával." Ken Vandermark

MAO Plays Contemporary Music – László Melis

BMC - Koncertterem, 19:30

Melis László 2014-ben kezdte el írni kifejezetten a MAO számára komponált művét, de végül sosem nem fejezte be. A szerzemény a Pepin bácsi meséi címet viseli. Ezt a művet a zenekar művészeti vezetője és a darab szólistája Fekete-Kovács Kornél kibővíti és befejezi a Modern Art Orchestra számára. Ezzel és több szerzeménytöredékkel tisztelgnek Melis László emléke előtt.

Wannabe

A38 Hajó, 23:30

Merengtél már azon, hogy hova lett a 90-es évek lüktető ritmusa? Hogy merre foszlott szét az az utánozhatatlanul szexi, rózsaszínbe forgatott hangulat? Eljött a feltámadás ideje: elhozzuk Neked az éjszakát, amikor meglódul a múlt, amikor felpendül a ritmus, amikor elalélsz a dallamgyönyörtől. Pop, csillám és szabadság. Egy új fülbemarkoló románc a régi szerelem emlékére.

+ ELŐZETES +

Január 19., vasárnap

Vinnie Moore - Soul Shifter Tour

Dürer Kert, Nagyterem, 20:00

A 2015-ös, nagy sikerű Aerial Visions után most új lemezzel jelentkezik Vinnie Moore: a UFO és Alice Cooper gitárosaként ismert zenész október 9-én adta ki a Soul Shifter című albumot, Mind’s Eye Music nevű saját kiadójánál.

Szemző Tibor: Csoma - lemezbemutató koncert

A38 Hajó, Kiállítótér, 20:00

Szemző Tibor: CSOMA - lemezbemutató koncert/vynil presentation concert Nemzedékének tudósai számára Csoma egy Erdélyből származó homályos alak volt, magára hagyott és hontalan a Himalája hegyei között, de csúcsaikról egy óriás árnyékát vetette Közép-Ázsiára.”

Január 20., hétfő

LUX:NM: Anamorphoses

BMC - Koncertterem, 19:30

„A 2020-as Átlátszó Hang Fesztiválon zenei munkánk teljes spektrumát szeretnénk bemutatni. Ebben a munkában társunk volt számos zeneszerzőnő, akik mind nagyon önálló zenei nyelven alkotnak." (LUX:NM)

Budapesti Fesztiválzenekar, vez.: Marek Janowski, km.: Benjamin Beilman (hegedű)

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

A hegedűversenyek fejedelme és egy gyógyulás zenei kivetülése – Beethoven és Schumann remekműveit a német zenei repertoár egyik legavatottabb karmestere, Marek Janowski vezényli a BFZ élén.

Január 21., kedd

Evija Vebere (LV)

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes!

Riga. Ahol a számunkra legerősebb előadók élnek. A baltikum megőrzi hétköznapjaiban az avantgarde világát. Evija zenéje, világa, valami olyasmit mutat meg, amit mi csak nagyon belül érzünk, és csodálkozunk, hogy ő ilyen nyíltan elénk tárja.

Bródy János: Tudod, én ott voltam

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:00

Bródy János Az Illés szekerén és a Ráadás című lemezek sikere után most új zenekarával készül Budapest legjobb akusztikájú hangversenytermében egy különleges koncertre, amelyen dallamokban őrzött közös emlékeinket idézi fel.

Január 22., szerda

Sebő-együttes: Nyolc századoknak vérzivatarja közt

Eötvös10, 19:00

A Sebő-együttes koncertje és táncháza magyar népzenével, énekelt versekkel, Sebő Ferenc szerzeményeivel és feldolgozásaival.

The Great Tour feat. Sabaton, Apocalyptica, Amaranthe

Papp László Budapest Sportaréna, 19:00

The Great War címmel július 19-én jelenik meg az új Sabaton album, amelynek borítóját ezúttal is Sallai Péter készítette. A 2016-os The Last Stand lemez folytatása egy konceptalbum lesz, a csapat 20 éves jubileumára jelenik meg, a témája pedig az első világháború.

Rotten Sound (FIN)

Dürer Kert, 20:00

Immáron harmadik alkalommal jön hozzánk a finn grindcore pionír Rotten Sound. Ezúttal egyedül látogatnak el a Dürer kertbe, hogy a tavalyi "Suffer to Abuse" mellett még jó pár számot eldaráljanak mindannak, aki ellátogat ezen az estén a Dürerbe. Hazai részről a grindcore / punkban utazó Jack, és a d-beat nagyágyúi. a Mass Reaction melegíti be az estét.

Mitsoura

Marczibányi Téri Művelődési Központ, 19:00

A Mitsoura a kétezres évek legkarakteresebb magyar world-music/etno-electronic zenekara volt, melyet mindig is az egyedülálló megközelítés, különleges hangzás és művészeti komplexitásra való törekvés jellemzett.7 év szünet után, ezúttal új formációban tért vissza a zenekar az itthoni zenei életbe.

Január 23., csütörtök

Philippe Jordan és a Bécsi Szimfonikus zenekar

Zeneakadémia, 19:30

Bécsi együttes előadásában Beethoven-szimfóniákat hallani – ez mindig autentikus és egyszersmind különleges élményt ígér, a Bécsi Szimfonikus Zenekar koncertjét Budapesten ráadásul korunk egyik legkeresettebb és legizgalmasabb karmestere dirigálja.

The Carbonfools lemezbemutató

A38 Hajó, 20:00

Megjelent a The Carbonfools hetedik nagylemeze, amely a Carbonsun címet kapta. Az előző lemezükhöz hasonlóan, most is készült egy magyar nyelvű dal is, „Mindent eltakar” címmel, amihez rögtön forgattak is egy klipet. Most pedig jön a lemezbemutató!

Amerigo Tot, a szobrászat magyar James Bondja

Picasso a példaképének tekintette.

Teszt: hol egy finom olívabogyó?

Tizennégy terméket kóstoltunk végig, hátha rálelünk, de csak részsikereket értünk el.

Ne szégyenítsétek meg azokat, akik gyógyszert szednek a lelki nehézségeik miatt!

Fontos levél egy bipoláris zavarral diagnosztizált nőtől. Olvasd el te is!

Parno Graszt nagykoncert
2020. február 14., 20:00, MÜPA Parno Graszt nagykoncert

Vendég: Ferenczi György

Jegyvásárlás