Programkereső

#Szórakozzotthon!

Szombati otthonülős

Se a még érvényben lévő korlátozások, se az időjárás nem állhat az utunkba, ha igényes kultúrprogramokra vágyunk még mindig remek opció az online tér. Ezt figyeljétek!

Jegyajánló

✰ KONCERT ✰ PARTY ✰ ÚJDONSÁG ✰ SZOMBAT ✰

ÚJ LEMEZ

Különleges konceptlemezzel hozza el a nyarat a Belau

A duó régóta várt második, Colourwave című albuma hosszas várakozást követően jelent meg, amelyet élőben ősszel mutatnak majd be Európa-szerte.

Pop

Szabó Benedek és a Galaxisok / HEY, JUNE!

június 6., szombat, 20:00

Egy különleges estére megelevenednek az utcatáblák és a lámpaoszlopok, vendégek bújnak elő a sötét kapualjakból, miközben a zenekar jól ismert és soha nem hallott számokat játszik, ebben a formában először és utoljára.

Komoly

Örömzene hangszerkavalkáddal // #kultszerenád

A Vujicsics Tihamér Alapfokú Művészeti Iskola (Vujicsics Tihamér Zeneiskola Szentendre) művésztanárainak és növendékeinek közreműködésével. Négyessy Katalin (gordonka)Mile Ferenc (klarinét)Kulcsár Máté (gitár)Döbrönte Petra (népi ének), tanár: Sasvári BorbálaBajánné Babics Nóra és növendékei fuvolán: Nagy Zsuzsa Kata, Turai Gréti, Lapis Anita, Kanta Nóra, Vándor SáraBagdi-Arany András (trombita), tanár: Kresz Richárd Tasnádi Emma, Vörös Vilmos (hegedű), tanár: Nagy Márta A szerenádot a Szentendrei Kulturális Központ facebook oldalán közvetítik. Helyszín: Rózsa utca és a Rózsa köz által határolt játszótér A szombati szerenádok az egészségügyi óvintézkedések betartásával zajlanak.

Komoly

Kakaókoncert

június 6., szombat, 10:00

Családi koncert különleges zeneművekkel, Fischer Iván vezetésével és a Budapesti Fesztiválzenekar kiváló művészeivel.

Világzene

Móser Ádám erkélykoncert

június 6., szombat, 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Underground

Under Szubcult

június 6., szombat, 18:00

Az Under Szubcult soron következő estjén többek között: Vető János zenél, Gyukics Gábor költő felolvas és Sánta István néprajzkutató a szibériai sámánizmusról ad elő.

Könnyű

Cold Transmission TV presents Cold News / Livestream #4

június 6., szombat, 21:00

Csatlakozz a Cold Transmission TV élő közvetítéséhez. A show-ban CT label új zenéivel és videóival találkozhattok.

✰ KONCERT ✰ PARTY ✰ ÚJDONSÁG ✰ VASÁRNAP ✰

Könnyűzene, Világzene, Jazz

Vasárnapi Iskola 5 - online fesztivál

június 7., vasárnap, 10:30

Nagyszabású online fesztiválsorozatot indít az A38 Hajó a Hajónapló.ma csapatával közös szervezésben, amelyben a Kárpát-medence mintegy száz zenei produkcióját juttatja el az érdeklődőkhöz tíz egymást követő vasárnapon. Az alkalmanként tíz bemutatkozó fellépő az A38 Hajón ad koncertet, amelyeket a Hajónapló élőben közvetít a Facebook-oldalára.

Komoly

Martha Argerich, Takács-Nagy Gábor és a Liszt Ferenc Kamarazenekar/II.

június 7., vasárnap, 19:30

Többéves múltra tekint vissza a Liszt Ferenc Kamarazenekar, Martha Argerich és Takács-Nagy Gábor együttműködése: legutóbb 2017-ben és 2018-ban koncerteztek Európa legpatinásabb hangversenytermeiben, 2019-es közös turnéjuk során pedig végre megvalósult a zenekar álma, és a budapesti közönség előtt is közösen muzsikálhattak. Az argentin művésznő ezúttal Beethoven 1. zongoraversenyének magánszólamát szólaltatja meg.

Világzene

Móser Ádám erkélykoncert

június 7., vasárnap, 17:00

Móser Ádám minikoncertje saját számokkal, improvizációkkal.

Ambient

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz.

✰ KONCERT ✰ PARTY ✰ ÚJDONSÁG ✰ PÉNTEK ✰

Világzene

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

június 8., hétfő, 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Komoly

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

június 8., hétfő, 20:15

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek produkcióit láthatjuk.

✰ ✰ ✰ PÁLYÁZZ! ✰ ✰ ✰ VERSENYEZZ! ✰ ✰ ✰ NYERJ! ✰ ✰ ✰

Pályázat

Hajrá pályázók! Új indulót keres az MTK focicsapata

Kevés hálásabb dolog történhet egy dalszerző életében, ha a dalát egy emberként énekli egy stadionnyi közönség - ha pedig mindezt rendszeresen teszi, az sokszoros öröm. Most viszont eljött a pillanat, hogy esélyünk legyen részesülni ebben az élményben, hiszen az MTK labdarúgó csapata új indulót keres. A beérkező pályaművek értékelése során természetesen a közönség szavazata is számít.

Verseny

Für Anima - Zeneszerzés Verseny 2020

Az Anima Musicæ Kamarazenekar „für Anima” címmel zeneszerzés versenyt rendez.

Pályázat

„Hogyha hallom én, minden az enyém…” - Pályázat a beatkorszak koncertjeiről

Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog pénzdíjas felhívására bárki küldhet egy történetet, aki szívesen elmesélné a Kádár-korban esett legkedvesebb, legváratlanabb vagy éppen legviccesebb koncertélményét.

Pályázat

Videópályázatot hirdetett a StageHive

A kényszerű bezártság sem tudja meggátolni a kreatív adrenalin áramlását, a StageHive pedig úgy döntött: videópályázatot ír ki alkotni vágyó művészek és jövő évadra tervezett produkciók megsegítésére.

✰ ✰ ✰ KLIPEK ✰ ✰ ✰

✰ ✰ ✰ HÍREK ✰ ✰ ✰

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.