Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

November 15., péntek

Péterfy Bori & Love Band - A Piszkos Tizenkettő (Születésnap)

Akvárium Klub, Nagyhall, 20:00

A Piszkos Tizenkettő című koncerten az első tucat év legnagyobb koncert-, lemezslágerei és feldolgozásai fognak előkerülni Magyarország legelőkelőbb és legszőkébb alternatív rock-dívájának elővezetésében.

Áldás, Rockandroll - Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Vendég: Aaron Till (USA)

Fonó Budai Zeneház, 20:00

Áldás, Rockandroll címmel megjelent a Rackajam új lemeze, mely azokat a népzenei átdolgozásokat tartalmazza, amiket oly nagy szeretettel fogadott a közönség az elmúlt években. Tehát ez egyfajta népi besztoff...

Lia Pale & Mathias Rüegg - The Brahms Song Book (AT/NL)

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

Lia Pale énekesnő most úgy érzi, hogy ritmikailag Brahms zenéjével merészkedett legmesszebbre, miközben különleges kihívást jelentettek számára a szerző rendkívül eredeti gyermek- és népdalai.

Dalmata Daniel ▩ ▩ DJ Overdose ▩ Sematic4 ▩ Radak

LÄRM, 23:00

▩ Dalmata Daniel Label Night ▩ "Masszív LÄRMes este a láthatáron, ahol igyekeztünk felvonultatni a kiadó egyik kemény magját avagy a múltját, jelenét és jövőjét is!"

Koncertek mostanában

Wannabe
nov. 15. 23:30 - A38 Hajó - Budapest
Muriel
nov. 16. 18:00 - Vörösmarty tér - Budapest
KontúRock
nov. 16. 18:00 - Rockmúzeum - Budapest
DJ Balance
nov. 17. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Bródy János - Ráadás
nov. 19. 19:00 - Ipolyi Arnold Könyvtár, Múzeum és Kulturális Központ - Törökszentmiklós
DJ Balance
nov. 21. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Odett
nov. 22. 20:00 - Akvárium Klub - Budapest

Jegyajánló

November 16., szombat

Andrea Bocelli

Papp László Budapest Sportaréna, 19:00

A 60. születésnapját betöltő tenor büszkén emlékezik vissza azokra az időkre, amikor minden elkezdődött. Így tesz legújabb albumán, s így tesz majd budapesti koncertjén is. Programjában ismert operarészletek, népszerű popalbumainak dalai szerepelnek, de felcsendül majd néhány vadonatúj szerzemény is legújabb albumáról.

Deseő Csaba 80 - A Budapest Ragtime Band és Deseő Csaba

Óbudai Társaskör, 19:00

Igazán ritka ajándék az élettől egy zenész számára, ha egyszerre két műfajban is ki tud teljesedni. Deseő Csaba amellett, hogy az Állami Hangversenyzenekar tagjaként koncertezve a világot járta, a dzsessz világában is elismert előadóművész, zenekarvezető volt. A koncertre várnak mindenkit, aki az egykori Dália Jazz Klubban valaha is járt és azokat is, akik csak szerettek volna.

Dawn Ray'd [uk], False [usa], Havária

Auróra, 19:00

November 16-án szintén egy kortárs black metal esemény részesei lehettek, ha ellátogattok az Aurórába, hiszen az angol és az amerikai színtér 1-1 kiváló zenekarát nézhetitek meg a Dawn Ray'd és a False személyében!

LavaLava ▩ Jasper James

LÄRM, 23:00

"Megyünk tovább, ezúttal a 'kevesebb néha több' elv mentén. Kevesebb szereplő, hosszabb szettek, rezidensek a házban. Jasper épp a londoni Phonox-é volt éveken keresztül: mesteri 6 órás szetteket tolt heti rendszerességgel. Jasper James vérbeli 'DJ dj'."

November 17., vasárnap

Huun-Huur-Tu

Fonó Budai Zeneház, 19:00

Az ősi hagyományok, a természet hangjai szólalnak meg a hagyományos tuvaitorokének legismertebb, világhírű képviselőinek előadásában. Koncertjük igazirítus, zenéjük által megtapasztaljuk az ember egy másfajta viszonyát avalósághoz, a transzcendenshez és a természethez.

Budapest Sound Collective

Magyar Nemzeti Múzeum, 19:00

A Budapest Sound Collective 2013 óta működik projektzenekarként. Az együttes művészeti vezetője és karmestere Dubóczky Gergely, aki a kísérletező, új formákat kereső, avantgárd formációt saját ötleteinek megvalósítására hozta létre. Célkitűzése, hogy akár más művészeti ágakat is bevonva, újfajta megközelítésben mutassa be a kortárs és a klasszikus műveket.

Török Ádám: Bem Rockpart - The End - Záróbál

Budavári Művelődési Ház - Bem6, 19:00

November 16-án és 17-én - szombaton, illetve vasárnap is - két nagyszabású búcsúkoncerttel köszöni meg az elmúlt 50 évet a Török Ádám által vezetett Mini együttes. Tarts kedvenceiddel, és bulizzatok egy hatalmasat a Budavári Művelődési Házban, a Bem rakparton!

A Kutya Vacsorája újra a Muzikumban!

Muzikum Klub, 20:00

A Kutya Vacsorája Varga Livius és válogatott zenésztársai szerelemgyereke, egy igazi exkluzív zenei labor. A zenekar a tavaly év eleji A Szerelem Hétszer lemeze óta nem játszott budapesti törzshelyén, így most egy igazi fülledt klubbulira számíthatunk, ahol mindent kiadnak magukból, ami eddig kimaradt.

+ ELŐZETES +

November 18., hétfő

Cécile McLorin Salvant & Sullivan Fortner

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 20:00

Úgy tűnik, amihez a harmincéves énekesnő nyúl, mind arannyá változik. Sullivan Fortner New Orleans-i zongoristával duóban készítette a legújabb, The Window című dupla korongot, amelyen az ítészek és a közönség szerint is kivételes összhang, rendkívüli hitelesség, lélekemelő zeneiség uralkodik.

Scorpions - Crazy World Tour

Papp László Budapest Sportaréna, 20:00

Már 50 év telt el azóta, hogy a fiatal Klaus Meine, Rudolf Schenker és Matthias Jabs a háború utáni bénultságból éppen csak magához térő Hannover utcáit rótták hangszereikkel és erősítőikkel. Ebben az 50 évben Németország, de még inkább a kontinentális Európa legsikeresebb rockbandájává váltak, élő bizonyítékként arra, hogy nem csupán a VW, a Mercedes vagy a BMW versenyképes nemzetközi szinten, hanem a német klasszikus rockzene is.

November 19., kedd

Jazzlab Orchestra: Quintessence

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

A nyolc zenészből álló, montreali székhelyű Jazzlab Orchestra idén ünnepli fennállásának tizenötödik évfordulóját. Ez a művészi kollektíva – tagjai között mindig is a montreali jazz szcéna vezető figuráival – számos projektet alkotott az évek során. Hat albummal és világszerte több mint 250 koncerttel a hátuk mögött idén elkészítették legfrissebb, Quintessence című új albumukat, melynek zenéjét Félix Stüssi zeneszerző és zongorista komponálta.

Lionheart (US), Deez Nuts (AU), Obey the Brave (CA), Kublai Khan (US), Fallbrawl (DE)

Dürer Kert, Nagyterem, 18:30

Nem akármilyen társaságban tér vissza Budapestre a kaliforniai heavy hardcore Lionheart! Hozzák magukkal kedvenc ausztrál party hardcore zenekarunkat, a Deez Nuts-t, itt lesz egy hazánkat szintén többször megjárt, de csak jövő héten publikus vendég, visszatér a Despised Icon énekes Alex Erian vezette Obey The Brave is, valamint a német Fallbrawl nyitja az estét.

Eyre Llew (UK)

Szimpla Kert, 20:00, ingyenes!

Nothingamben is vannak világszínvonalú zenekarok, közülük ma az Eyre Llew látogat meg minket. Felléptek már jó nagy színpadokon rengeteg ember előtt is, például a Glastonbury Fesztiválon, nem kis sikerrel.

Martin Schmeding (orgona) és az Új Liszt Ferenc Kamarakórus

Zeneakadémia, 19:30

Mors et vita, halál és élet – ez Martin Schmeding és az Új Liszt Ferenc Kamarakórus koncertjének mottója. Schmeding Németország egyik legelismertebb orgonaművésze, aki hazájának több rangos zenei főiskoláján tanított, valamint 250 intézmény több mint 2000 jelöltje közül 2017-ben megkapta „Az év tanára” kitüntetést.

November 20., szerda

Barabás Lőrinc Quartet, Sketches on Duality (AT)

A38 Hajó, 19:30

Kedvenc trombitásunk kiváló társaival belehasítja örömzenéjét a fővárosi éjszakába. A  Barabás Lőrinc Quartet 2015-ös megalakulása óta két nagylemezt  jelentetett meg. (Beardance 2016, Other Than Unusual 2018) A zenekar az  instrumentális popzene és a jazz mellett számos stílust emelt be  műsorába. Barabás szerzeményeiben a világzenei és klasszikus zenei  hatások is nyomon követhetőek.

Tablao Flamenco-est

Muzikum Klub, 20:30

"Semmilyen műfaj nem képes úgy megidézni a tűz-elem sajátosságait, mint a flamenco tánc. A bonyolult ritmika a kiszámíthatatlanság érzetét kelti, így a cipők kopogása a tűz pattogását idézi meg a színpadon, míg mi, nézők, abban gyönyörködhetünk, hogy sem a szoknya ráncai, sem a kézfejek nem lobognak kétszer ugyanúgy - amiként a láng nyelvei sem." (Oravecz Péter)

November 21., csütörtök

Mahan Esfahani (csembaló)

Zeneakadémia, Solti György Kamaraterem, 19:00

Mahan Esfahani küldetésének tartja, hogy a csembalót szólóhangszerként minél szélesebb körben elfogadtassa. Misszióját a világ legnagyobb hangversenytermeiben előadóművészként, a BBC Radio 3-as és 4-es csatornáján műsorvezetőként, a Guildhall School of Music falai közt pedig tanárként teljesíti.

Little G. Weevil Band w. Dionne Bennett ft. Jambalaya Horns, Andelic Jonathan, Rita Foris

A38 Hajó, 20:00

International Blues Challenge győztes, USA Blues Music Award jelölt Little G Weevil és világszínvonalú zenekara egy igazi rhythm & blues revue-t varázsol az A38 szinpadára.

Grencsó Open Collective - Szabados György Nap

Pesti Vigadó, Díszterem, 20:30

„Egyszerre okkult és racionális, egyszerre valós és képtelen világot élünk. S ha ennek időtlen egyidejűségében megfogan valami, azt kell megpróbálnunk valahogy megszülni, világra hozni. Pillanatnyilag a zenében én nem látok ehhez más metodikát, mint az improvizatív nyitást. Az improvizáció az a csoda, amelyben ma is megélhető az örökkévalóság.” (Szabados György)

Musiciens Libres - Barokk másképp

Három Holló Kávéház, 19:00

Bán Máté és Környei Miklós átiratai, hangszerelései, melyek bizonyítékul szolgálhatnak az axiomának: Bach zenéje határtalan, és hangszerektől független. „Bach zenei gondolkozásának sokrétűsége nem ragadható meg egyetlen modell segítségével."

November 22., csütörtök

Boom Boom

Barba Negra Music Club, 20:00

Amikor csak annyit látsz egy koncert nézői arcán, hogy önfeledten mosolyognak az áhitattól, tudod, hogy jó helyen jársz. A Boom Boom ha színpadra áll, garantált a csodafaktor, hiszen 5 isten áldotta zseni csap a húrokba, és varázslás történik. 20.00 kapunyitás20.30 vendégzenekar22.00 Boom Boom

Moonspell, Rotting Christ

A38 Hajó, 20:00

25 országot érintő, 50 állomásos giga turnéra indul a dark/gothic metalos portugál Moonspell és a black/dark metalos görög Rotting Christ. A körútnak ráadásul budapesti állomása is lesz november 22-én az A38 Hajón.

Totem Tribe: The Gaslamp Killer

Dürer Kert, Nagyterem, 22:00

Kaliforniában született William Benjamin Bensussen, művésznevén The Gaslamp Killer. DJ karrierjét San Diego Gaslamp negyedében kezdte. Szettjei az alternatív hip-hop, a pszichedelikus rock és a világzene műfajainak ötvözete. Ez az egyedi atmoszféra vegyes fogadtatásban részesült a tánctéren és többször megölte a buli hangulatát. Így kapta a The Gaslamp Killer nevet.

Skillet: Victorious Tour day 1

Akvárium Klub, NagyHall, 19:00

27 állomásos turné keretén belül november dupla koncerttel érkezik az az Akvárium Klubba a Skilket, hogy bemutassák legújabb Victorius című albumukat. Minden koncertjükön óriási a hangulat és egészen elképesztő a zúzda, szóval érdemes felkészülni!

A sikerre nem születni kell, hanem keményen dolgozni érte

Kenyeres Andrással, a magyar férfivízilabda-válogatott mentáltrénerével beszélgettünk.

A nő Van Gogh sikerei mögött: nélküle talán azt sem tudnánk, ki volt

Csak a halott festő a jó festő – állapította meg Vincent van Gogh, és ez igaznak bizonyult az ő esetében is.

Így térül meg a pihenőnap az edzéstervben

Szuper, ha kitartó vagy és erős, de a kevesebb néha több.

Parno Graszt lemezbemutató koncert a Müpában február 14-én!