Programkereső

#Szórakozzotthon!

Itt az online hurrászombat

Ez a hétvége többszörösen terhelt lesz ünnepekkel, szóval szombaton pihenjünk rá, készülődjünk, hangolódjunk. Ehhez pedig remek programokat tudunk ajánlani. Jó böngészést!

✰ KONCERT ✰ PARTY ✰ ÚJDONSÁG ✰ SZOMBAT ✰

Komoly

Haydn: A teremtés

május 30., szombat, 19:30

A zene láttató erővel jeleníti meg a káoszt, a világ teremtésének állomásait vizekkel, sötétséggel, világossággal, rovarokkal, madarakkal, folyókkal, az élet végtelen gazdagságát hirdetve.

Könnyű

Caesar’s Bread

május 30., szombat, 19:00

Caesar’s Bread: kritikus gondolkodás, személyes és társadalmi témák, egyedi perspektíva, alternatív rock n’ roll feeling, indie-s és funky-s fűszerezés, bútortologatós tánckompatibilitás, pozitív kisugárzás, szexek és lépcsőházak, felülmúlhatatlan frizurák. Tagbúcsúztatás és tagköszöntés várható, kiöltözni nem feltétlenül szükséges.

Elektronikus

smART! XTRA 50: AV Composers

május 30., szombat, 20:00

Az AV COMPOSERS a 2015 és 2020 között havonta jelentkező smART! XTRA sorozat 50. befejező része és a Trafó megújuló smART!-programjának egyik új formátuma rendhagyó módon debütál a Take a Seat! nézőterén. Május utolsó hétvégéjén a Loop Gallery egykori kirakatgalériájában bemutatott Perplex és a karanténlét heteiben született Close Distance (Mákó Rozi, Mákór Bori) és POST_II c. két új videóinstallációt nézhetik meg az érdeklődők.

Világzene

Tóth Olivér Artúr kobzos-mesemondó gyereknapi interaktív koncert

május 30., szombat, 17:00

A játék örömét nem lehet karanténba zárni! - ezzel a jelmondattal készült el ez az erkélyről, ablakból is közösen játszható program! Tóth Olivér több mint tíz éves táboroztató, játékmester és népzenész-mesemondó tapasztalatát igyekszik belesűríteni ebbe az alkalomba!

Világzene

Móser Ádám erkélykoncert

május 30., szombat, 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Komoly

2 – BERSTEIN | ELLINGTON | DVOŘÁK - Óbudai Danubia Zenekar

május 30., szombat, 19:30

„(…) amit a kezemben tartok, az az egészség, a harmónia és a táperő jelképe. Egyszerűsége keleties egyszerűség, mi azonban amerikaiak vagyunk, Kilgore, nem kínaiak. Nekünk, amerikaiaknak színpompás, háromdimenziós, zamatos jelképek kellenek."

Feszt

Nagy-Szín-Pad! győztesek

2014 óta minden évben az Akvárium Klub színpadán és a Petőfi TV műsorában versengenek az adott év kimagasló, élőzenei produkciói. A tét a meghívott fellépők számára talán a legfontosabb, hiszen minden résztvevő meghívást kap a Telekom VOLT Fesztiválra, a Szigetre, a Campusra és a STRAND Fesztiválra, a győztes pedig e fesztiválok nagyszínpadain mutatkozhat be. Idén a verseny ugyan elmarad, de az eredményhirdetés nem.

Jegyajánló

✰ KONCERT ✰ PARTY ✰ ÚJDONSÁG ✰ VASÁRNAP ✰

Pop, világzene, népzene, jazz

Vasárnapi Iskola 4 - online fesztivál

május 31., vasárnap, 10:30

A Vasárnapi Iskola bő két hónapon át tart május 10-étől kezdődően. Tíz olyan vasárnappal ajándékozza meg a közönséget, amelyen új szemléletű produkciókkal válik mindennapossá közelünkben az új zenészek, előadók, zenei világok, kísérletek, kezdeményezések bemutatkozása. Az online fesztivál koncertfelvételei a live streamek lezajlása után a Hajónapló YouTube-csatornáján lesznek elérhetők.

Komoly

Bach: Jesu meine Freude - Online közvetítés!

május 31., vasárnap, 11:00

Bach művészete egyértelműen az utolsó európai köznyelvi gondolkodás összefoglalása. A protestáns vallás templomi zenéje az utolsó olyan európai zenei nyelv, amit egy nagy közösség „beszélt” és értett. A  hangversenyen közelebbről is megismerhető Jesu, meine Freude című alkotás Bach vokális művészetének egyik csúcspontja.

Komoly

Kobajasi Kenicsiró és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

május 31., vasárnap, 19:30

A 2017. május 8-i hangversenyen Csajkovszkij e-moll szimfóniája hangzott el. Szakkommentátor Rákai Zsuzsanna.

Világzene

Móser Ádám erkélykoncert

május 31., vasárnap, 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

Ambient

The Hour of Relief - Live Sound Relaxations

május 31., vasárnap, 20:00

iamyank a nappalijából folytatja a Soul Healing Session-öket, ami azért jó, mert így mindenki hozzájut ezekhez a különlegesen nyugodt, csendes, befelé figyelésre késztető muzsikákhoz.

✰ ✰ ✰ PÁLYÁZZ! ✰ ✰ ✰ VERSENYEZZ! ✰ ✰ ✰ NYERJ! ✰ ✰ ✰

Pályázat

Hajrá pályázók! Új indulót keres az MTK focicsapata

Kevés hálásabb dolog történhet egy dalszerző életében, ha a dalát egy emberként énekli egy stadionnyi közönség - ha pedig mindezt rendszeresen teszi, az sokszoros öröm. Most viszont eljött a pillanat, hogy esélyünk legyen részesülni ebben az élményben, hiszen az MTK labdarúgó csapata új indulót keres. A beérkező pályaművek értékelése során természetesen a közönség szavazata is számít.

Verseny

Für Anima - Zeneszerzés Verseny 2020

Az Anima Musicæ Kamarazenekar „für Anima” címmel zeneszerzés versenyt rendez.

Pályázat

„Hogyha hallom én, minden az enyém…” - Pályázat a beatkorszak koncertjeiről

Az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak-blog pénzdíjas felhívására bárki küldhet egy történetet, aki szívesen elmesélné a Kádár-korban esett legkedvesebb, legváratlanabb vagy éppen legviccesebb koncertélményét.

Pályázat

Videópályázatot hirdetett a StageHive

A kényszerű bezártság sem tudja meggátolni a kreatív adrenalin áramlását, a StageHive pedig úgy döntött: videópályázatot ír ki alkotni vágyó művészek és jövő évadra tervezett produkciók megsegítésére.

✰ ✰ ✰ KLIPEK ✰ ✰ ✰

✰ ✰ ✰ HÍREK ✰ ✰ ✰

interjú

Spiró György: Semmi nem úgy volt, ahogy hazudni szoktak róla

Malaccal teljes éveink című legújabb kötetéről beszélgettünk a Kossuth-díjas íróval.

Így született a világ legszebb szerelmes levele

A Virginia Woolfban tomboló érzelmek túlnőttek a szerelmes levél és a vers műfaján.

Felnőttkorban is létkérdés, hogy legyen kötődő kapcsolatunk

Dr. Török Szabolcs család- és párterapeutával beszélgettünk.