Programkereső

✰ HÍREK ✰ KLIPEK ✰

Koncertek mostanában

DJ Balance
febr. 18. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Open Mic
febr. 20. 20:00 - Mika Tivadar Mulató - Budapest
Brass & Roll
febr. 22. 19:00 - Művészetek és Irodalom Háza - Pécs
Anna Mur
febr. 22. 21:00 - Lámpás - Budapest
Sváb bál
febr. 23. 18:00 - ÓKK Békásmegyeri Közösségi Háza - Budapest
Odett
febr. 23. 18:00 - Henye Borbár - Bodrogkeresztúr
Blues Klub
febr. 24. 19:00 - Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ - KÖSZI - Budapest
DJ Balance
febr. 24. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest
Szimpla Jam
febr. 24. 21:00 - Szimpla Kert - Budapest

Jegyajánló

Fesztiválok 2019. nyara

2019. május - október között

Fesztivál válogatás országosan a nyári időszakra.

Budapest Park nyári programok

2019. nyara

Európa legnagyobb, egész nyáron át nyitva tartó szabadtéri szórakozóhelyeként profi hang- és fénytechnikával, a legnépszerűbb hazai és külföldi szuperprodukciókkal.

Budapest Tavaszi Fesztivál

2019. április 5-22.

A fesztivál változatos összművészeti műsorral vár. A színes kínálat része komolyzene, opera, jazz és könnyűzene, világzene, tánc, újcirkusz, színház és képzőművészeti program is. A fesztivál különlegességét fokozza, hogy a legjobb magyar előadók mellett igazi világsztárok tűnnek fel az eseménysorozatban.

Február 18., hétfő

TOMM¥ €A$H (EE)

Dürer Kert, Nagyterem, 20:00

A világ legkülöncebb rappere, az észt TOMM¥ €A$H november 30-án jelenteti meg régóta várt ¥€$ című debütáló lemezét, február 18-án pedig nálunk is bemutatja a Dürer Kertben..

Gin+Tonic - Kortárs + Jazz

Várkert Bazár, 19:30

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeinek előadásában elhangzó kortárs magyar kamaraművekre a jazz műfaj kiváló képviselői improvizálnak.

Február 18., kedd

Tender (UK)

Dürer Kert, 19:30

A James Cullen és Dan Cobb alapította londoni duó finom, elektronikától pezsgő hálószobapopjával és a szexualitásról és szerelemről szóló őszinte szövegeikkel hódították meg a Spotify listáit. A debütáló Modern Addiction című lemezüket hamarosan újabb anyag követi, melyről nemrég jelent meg a beharangozó “Handmade Ego” és “No Devotion című dalok.

Nigun

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

2001-es megalapítása óta a Nigun nemzetközi szinten is komoly ismertséget és hallgatói bázist épített ki. Egyéni hangzásuk egyaránt gyökerezik a kelet-európai zsidó népzenében és a spontán jazz improvizációban. 300-nál is több koncertjük volt világszerte, olyan helyszíneken, mint a New York-i Guggenheim Múzeum, a Brussels Bravo Art Fesztivál, Athens Technopolis Jazz Fesztivál vagy a KlezMore Fesztivál Bécsben.

+ ELŐZETES +

Február 20., szerda

Bowie and Friends Vol. 2: Lou Reed

A38 Hajó, 20:00

A Velvet Underground frontembere nagy hatással volt Bowie-ra, aki több dalát is játszotta turnéin évtizedeken keresztül. Mick Ronsonnal közösen voltak producerei Reed legendássá vált 1972-es ''Transformer'' című albumának. Bowie ötvenedik születésnapi koncertjén is egy színpadon játszottak. A koncert, csakúgy, mint az eddigi alkalmak, egyedi és megismételhetetlen lesz; a szett nagy része megújul évről évre.

Canadian Brass Ensemble

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyt., 19:30

A hangszerek anyagán aranylón csillan meg a fény, hangjuk bársonyos, mégis erőteljes. Játszani rajtuk nagyon nehéz, amit azonban a muzsikusok előadnak, az többnyire mégis vidám - és persze olyan benyomást kelt, mintha könnyű volna. Ha teremben szól, akkor is a szabad ég alatt érezzük magunkat.

Az improvizáció - Rúzsa Magdolna és Balázs János estje

MOM Kulturális Központ, 19:30

Rúzsa Magdi talán most először áll pódiumra klasszikus zenei fesztiválon. Azt már tudjuk róla, hogy a népdalok világa közel áll hozzá, ezen a koncerten pedig az is kiderül, hogy egy szál zongorával kísérve is elbűvöli a közönséget.

Csemer Boglárka Boggie

Stefánia Palota, 19:30

Boggie az egyedüli magyar előadó, akinek sikerült tartósan magára vonnia a nemzetközi sajtó figyelmét Parfüm című dalával és a hozzá készített videóklippel. 2014 óta rendszeres fellépője külföldi fesztiváloknak, legutóbb 2018-ban lépett fel a Texas államban megrendezésre kerülő nemzetközi SXSW Fesztiválon.

Február 21., csütörtök

Miklósa Erika, Lajkó Félix, és Balázs János

Zeneakadémia, 19:30

Három hang(szer), három műfaj három virtuóza, három nagyon különböző egyéniség - ami összeköti őket, az az improvizációs képesség, és az új zenei területek iránti kíváncsiság. A világhírű szoprán, az öntörvényű hegedűs és az improvizációt újra a pódiumra emelő zongoraművész még soha nem állt össze egy teljes koncertre - most kiderül, mi történik, ha három külön-külön is robbanásveszélyes anyagot összeöntünk.

Little G Weevil: Back in Alabama - Lemezbemutató

Muzikum Klub, 20:30

A többszörös díjnyertes, nemzetközi hírű magyar blueszenész legújabb, az Egyesült Államokban készült akusztikus lemezének bemutatója Back in Alabama címmel. A kiváló szólóprogram mellett Gee akusztikus zenekarával – nagybőgővel, szájharmonikával és háttér vokalistákkal – színesíti majd a műsort, amely igazi blues-csemegének ígérkezik!

Február 22., péntek

Laibach (SI)

A38 Hajó, 20:00

A kollektíva koreai kalandjának eredménye a Sound of Music című nagylemez, melyen szokás szerint egy zenei klasszikust (ezúttal A muzsika hangját) sajátít ki, borít be brutális indusztriál körítéssel és angyali hangú gyerekkórussal. A lemezhez nagyszabású turné társul, melynek során Ivan Fras, legendás pilótasapkájában, dübörgő basszushangján, ipari sújtások között sorolja fel nekünk, melyek is a kedvenc dolgai.

MAO – Legendás albumok | Thelonious Monk: Monk’s Music

BMC - Opus Jazz Club, 20:00

A Monk’s Music Thelonius Monk septetjének albuma, melyet 1957-ben New Yorkban rögzítettek. A leghíresebb Monk-darabok közül ezen a lemezen hallható a Ruby, My Dear című, első szerelme után elnevezett balladája és a Well, You Need’t is. Ezen az estén a Modern Art Orchestra 7 tagja játssza el a lemez zenei anyagát változtatások nélkül, abban a formában, ahogyan az megszületett Thelonius Monk kezeiből.

6+1 trükk, amivel a legmakacsabb befőtteket is kinyithatod

Többet ésszel, mint erővel, szokták mondani...

10 védőoltás, amit felnőttként is érdemes beadatni

Az NNK szerint nem csak gyerekkorban kell erre gondolni.

Óriási kamu a vécén lehúzható guriga

Értelmetlen pazarlás, amivel a környezetnek is ártasz.