Hullaadás

Bakancslistához adom
Thanksgiving
Kizárólag felnöttek számára ajánlott horror, 107 perc, 2023

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Azt követően, hogy egy Black Friday-vásár tragédiába torkollik, egy rejtélyes, a Hálaadás szimbólumaként elhíresült figura álcája mögé bújó gyilkos kezdi terrorizálni a Massachusetts állambeli Plymouth lakosságát, vagyis azt a helyet, ahonnan az ünnep ered. Ahogy egyesével hullanak az emberek, a szimpla bosszúhadjáratnak tűnő esetek mögül elősejlik egy nagyobb, ádázabb terv is, ami az ünnep köré fonódik. Időben leleplezi a város lakossága a tettest, vagy mind egy elborult hálaadási vacsora vendégei lesznek?
Bemutató dátuma: 2023. december 7. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
marci727 máj. 14. 01:32:18 7/10
Jó kis film lett, eleve ritkán kapunk normális slasher filmet manapság, főleg olyat amit be is mutatnak idehaza. Nekem igazából kifejezetten tetszik a gyilkos ebben a filmben, a megjelenése és mozgása, módszerei. Kegyetlen a film, de azért én (is) túlzásnak gondolom az X besorolást. Ami szerintem negatívum, azok a karakterek, 1 kivételével. És ő ne ma tinik köréhez tartozik. De tényleg, összes karakter felületes, nagyképű városi tinédzser, a főszereplőcsaj is iszonyú unszimpatikus amikor összeáll újra a volt ex pasijával, aki megjegyzem elhagyta, eltűnt 1 évre, és őt hibáztatta a történtekért is. Közben a lánynak párkapcsolata lett, de ahogy a nagymenő ex újra felbukkan, össze spanolódnak a nyomozás erejéig. Ez a baj a filmmel szerintem, a karakterek, nem is a színészi játék, hanem maguk ahogy ezek a karakterek meglettek írva, azaz kvázi sehogy. Tipikusan az az eset megint, ahol a gyilkosnak szurkoltam egész végig, hogy pörköljön oda keményen nekik. A fekete humor ami van a filmben, például a macskás jelenet az amúgy tökre jópofa és aranyos, ezeket díjaztam a filmben. A Hullaadás egy korrekt kis slasher, de még sokkal jobb is lehetett volna, persze lehet hogy direkt cél volt, hogy a néző unszimpátiát érezzen az "áldozatokkal" szemben. Nálam ez a film egy 6 pontot érdemelne, de jószívű leszek és megadom most a 7-est. Kíváncsi leszek a folytatásra, úgy tudom be lett jelentve.

A gyilkos motivációja végülis érthető, ha az ő állapotát, helyzetét nézzük. Egy félig meddig megtört ember, akinek megcsillant a fény végre az alagút végén, de elvették tőle. Meglepődtem hogy ő a gyilok, bár a rendező több kisebb utalást is tesz erre, például a film első pár másodpercében, csak ott nem olyan feltűnő még ez, meg nem gondolná az ember. Illetve ki más lehetne, logikus hogy ez egy bosszúhadjárat egy adott baráti csoport ellen, és hogy köze van a RightMarkt (poénosan az incidens után FightMarkt:D) BlackFriday incidenséhez. Ebből amit látunk mi nézők a film elején, azért összelehet tenni a képet, hogy mi más/ki más lehetne. Ami picit nekem szemet szúrt, hogy végülis, nem feltétlen a főhőseink miatt halt meg a gyilkos szeretője, a tömeg alapból is lerohanta volna a boltot, maximum nem pont úgy alakulnak a dolgok, de benne volt a pakliban. Ők csak hergelték a tömeget, de akció eleve lett volna ott. Bár szerintem a gyilkost ezt pont nem érdekelte, kellettek a bűnbakok, akin kitöltheti a pöccenését. A poén hogy Patrick Dempsey karaktere amúgy a legjobb a filmben, ezért is lepett meg kicsit hogy ő ver nekik oda, de én adtam a dolgot, és a killer reveal-t is a végén. Mondjuk be is cseszett volna ha nem lett volna felfedés, vagy csak kiderült volna hogy random elmebeteg gyilkol mert csak miért ne, de szerencsére jól összerakták ezt a részét. Azért is mondtam mindig, hogy ennek a filmnek nem jó cím az hogy Hullaadás, a helyes cím Patrick Dempsey odab@sz lett volna :D


9/10
Zsolti-kun márc. 02. 20:29:27 9/10
Bár építkezik egy-egy filmből, de - két kihagyástól eltekintve - eddig az egyetlen jó horror tavalyról és az X-korhatárhoz igazodó túltolások mellett mégis értelmes történet tudott maradni. Ezt kellett volna az év meglepetésének nevezni, a többi nagy hírverő film elbújhat mellette. Mivel érthetetlenül le van értékelve, ezért magas pontszámot adtam.
5/10
rajdi febr. 20. 13:26:56 5/10
Nem erőltették meg magukat, és én sem fogom a pontozásnál magam.
7/10
Norbert Szalai febr. 10. 20:13:15 7/10
Akik a Friday 13 stílusú,szikár slasher alkotásokat kedvelik,azoknak nem biztos,hogy az efféle irány tetszeni fog.
Pedíg ez egy egész jó slasher.
Persze semmi egetrengető, de trancsírban nincs hiány és a sztori is rendben van.
Az alakítások is korrektek,és szerencsére nincs igazán idegesítő karakter sem.
Ami leginkább negatívum,hogy dramaturgia néha bizony döcög. Ráadásul túlzottan sok az olyan karakter,akivel igazából semmit nem kezd a film.

A 7 pont,a slasher kategórián belűl értendő.
2/10
kaloz44 febr. 05. 00:57:07 2/10
Ez még slashernek is gyenge volt.. kb vicc kategória az egész a szereplők annyira rosszak voltak hogy szó szerint a gyilkosnak drukkoltam az egész film alatt.
1/10
gio14 2023 dec. 29. - 02:02:05 1/10
Azon túl, hogy csapnivaló a film, a pécsi Cinema Cityben a hangosítás is borzasztó volt, sok volt az éles, mély szinte semmi, a sima párbeszédeknél is csattogott a szöveg, a pörgős részeknél meg kivéste a fülemet...
a stúdió szobában dolgozó kollégának legyenek szívesek elmagyarázni még 1x az equalizer működését. Thx