Itt az első részlet Coppola megalomán sci-fijéből

A sztárokkal telezsúfolt Megalopolis premierje Cannes-ban lesz.

Francis Ford Coppola, A keresztapa legendás rendezője még a 80-as évek elején vette a fejébe, hogy elkészít egy nagy költségvetésű sci-fit, meg is írta a forgatókönyvet, de végül más projektekre fókuszált. A kétezres évek elején újra komolyabban foglalkozott az ötlettel, 2001 közepén meg is kezdte a second unit jelenetek forgatását, a szeptember 11-i terrortámadás után azonban újra fiókba került a könyv. A Megalopolis arról szól, hogy egy pusztító katasztrófát követően egy építész utópisztikus formában akarja újrateremteni egész New York Cityt, és ezt a témát akkor túl érzékenynek érezte a rendező.

A filmet végül csak úgy tudta elkészíteni, hogy a mintegy 120 millió dolláros költségvetést jó részt a saját pénzéből - a jövedelmező borüzletéből származó bevételből – állta.

A 2022 novembere és 2023 márciusa között forgatott filmben Adam Driver alakítja a főszereplőt, mellette olyan sztárok tűnnek még fel, mint Aubrey Plaza, Nathalie Emmanuel, Giancarlo Esposito, Jon Voight, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman, Dustin Hoffman és Talia Shire.

Az előzetest, pontosabban a teasert azután tették közzé, hogy a film jogait a francia Le Pacte forgalmazó cég megvásárolta. Az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban még nincs, aki forgalmazza, az első iparági vetítések után ugyanis olyan (névtelen) vélemények láttak napvilágot, hogy a film „őrült” és "nem kereskedelmi jellegű.”

A The Hollywood Reporter beszámolója szerint a forgalmazók úgy látják, a film valószínűleg túl nagy kihívást jelentene a mainstream közönség számára, mondván, „egyszerűen nem lehet pozícionálni."

A Vanity Fairnek nyilatkozva Coppola kifejtette:

"A Megalopolis alapja akkor fogant meg bennem, amikor gyerekként láttam a Mi lesz holnap? című H. G. Wells adaptációt. Ez az 1930-as évekbeli Korda-klasszikus a holnap világának felépítéséről szól, és mindig is velem volt, először mint a tudomány iránt érdeklődő kisfiú, később pedig mint filmrendező"

A Megalopolis premierje a május 14-én kezdődő cannes-i filmfesztiválon lesz, amelyről a Port tudósítója is be fog számolni.

Via: The Independent