Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Péntek este buli van a tévében!

A Jó, a Rossz és a Csúf - Film Mánia, május 17. péntek, 20h

A polgárháború idején sajátos módját választja a pénzkeresetnek a mexikói Tuco és társa, Joe, akit Szőkének neveznek. A Tuco fejére kitűzött vérdíjak begyűjtéséből élnek. Szőke leszállítja a banditát a seriffnek, majd megmenti az akasztófától. Azután jöhet a következő város. Az üzlet virágzik, ám a két fickó összemarakodik az osztozkodásnál. A sivatagban egy kirabolt pénzszállító kocsira bukkannak, ám amikor Tuco le akar számolni társával, kiderül, hogy a haldokló tiszt elmondta Szőkének, hol rejtették el az aranyat. Tuco így kénytelen megint társulni Szőkével, ám az arany utáni hajszába a brutális Angyalszem is bekapcsolódik.

 

Cartouche - DUNA Televízió, május 17. péntek, 20.45h

Cartouche (Jean-Paul Belmondo) egyszerű sorból származó fiú, aki Párizs királya szeretne lenni. Csatlakozik piti tolvajokhoz és a vezérükké válik. Kedvessége, eleganciája és nem utolsósorban ideológiája (a gazdagoktól elvett pénzt szétosztja a szegények között) révén elnyeri a banda megbecsülését és a szép Vénusz (Claudia Cardinale) szerelmét. Halálos ellensége, a rendőrezredes Ferrussac csapdájából sorban elmenekül, de nem menekülhet annak feleségétől, akibe végzetesen beleszeret. Ezzel halálos veszedelembe sodorja a bandát és Vénuszt....

 

A Vagdalthús-hadművelet - Viasat Film, május 17. péntek, 21h

1943-ban a szövetségesek eltervezik, hogy megtörik Hitler szorítását a megszállt Európán, és átfogó támadást indítanak Szicília ellen, de van egy kis bökkenő: valahogyan meg kellene védeni az inváziós haderőt az esetleges megsemmisüléstől. Két figyelemre méltó hírszerző tiszt, Ewen Montagu (Colin Firth) és Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen) feladata, hogy kitalálják a háború legkülönösebb és legszenzációsabb dezinformációs tervét, amelynek középpontjában a történelem legvalószínűtlenebb titkosügynöke áll: egy halott hajléktalan. A Vagdalthús hadművelet egy olyan ötlet rendkívüli és igaz története, amelytől azt remélték, hogy megfordítja a szövetségesek helyzetét _ hihetetlenül nagy kockázatot vállalva, dacolva a logikával, és pattanásig feszítve értelmi szerzőinek idegeit.

 

Renegátok - Moziverzum, május 17. péntek, 21h

Amikor Londonban egy nemzetközi drogbanda meggyilkol egy nyugalmazott zöldsapkás katonát, négy veterán SAS-társa úgy dönt, saját maga szolgáltat igazságot és megbosszulja őt.

 

Az 57-es utas - AMC, május 17. péntek, 21h

Charles Rane (Bruce Payne), a világ egyik legveszedelmesebb bűnözője az FBI kíséretében az 57-es járat utasa, akárcsak John Cutter (Wesley Snipes) antiterrorista szakértő, aki épp új állomáshelyére tart. Cutter nem is sejti, hogy egy gépen utazik Rane-nel, ahogy azt sem, hogy az utasok között a terrorista jól értesült, állig felfegyverzett társai is elvegyültek. Röviddel a felszállás után a fegyveresek hatalmukba kerítik a gépet, megölik az FBI embereit és kiszabadítják főnöküket. És ekkor az egyik átlagosnak tűnő utas kezébe veszi az ügyet.

 

A nagy dobás - AXN, május 17. péntek, 21h

Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni _ a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindenkit és mindent.

 

Tökéletes gyilkosság - Filmcafe, május 17. péntek, 21h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

Boszorkányvadászat - Mozi+, május 17. péntek, 21h

Behman (Nicolas Cage) és Felson (Ron Perlman) az évekig tartó háborúzás után megelégelik az egyház nevében elkövetett kegyetlenkedéseket, és megszöknek. Szülőföldjükön azonban a pestis várja őket. A papoknak meggyőződésük, hogy a járványért egy boszorkánysággal vádolt lány (Claire Foy) a felelős. A két szökevény a szabadságért cserébe elvállalja, hogy a furcsa lányt elviszik abba az elhagyatott kolostorba, ahol a szerzetesek egy ősi szertartás segítségével leveszik majd az átkot a vidékről. A küldetés azonban veszedelmesebb, mint gondolták.

 

Kipörgetve - Viasat3, május 17. péntek, 21h

Luxusautókkal a francia Riviérán száguldozni király dolog. Andrew és Garrett (Scott Eastwood és Freddie Thorp) testvérek és tolvajok, méghozzá a legjobbak. Megbízást kapnak, hogy lopjanak el egy gyönyörű és több millió eurót érő Bugattit a festői Dél-Franciaországban élő helyi maffiafőnöktől. Ám egy váratlan baki folytán a nyerő párost tetten érik. A feldühödött tulajdonos, Jacomo Morier (Simon Abkarian) ráveszi a srácokat, fújják meg ősellensége legnagyobb becsben tartott trófeáját, egy 1962-es Ferrari 250 GTO-t, különben az életükkel kell fizetniük a ballépésük miatt. A Foster tesók, akik már járatosak a balhés ügyekben, egy olyan tuti tervet eszelnek ki, amivel nem csak a menő járgányt szerezhetik meg, de a francia gengszternek is keresztbe tehetnek.

 

Gyilkosság a Fehér Házban - Filmcafe, május 17. péntek, 23.05h

Harlan Regis (Wesley Snipes) a washingtoni rendőrség gyilkossági csoportjának sokat próbált, vérprofi nyomozója. Amikor egy Fehér Házban elkövetett gyilkosság felderítésének ügyét Regisre osztják, a nyomozó hamarosan olyan felfedezéseket tesz, amelyekre legmerészebb álmaiban sem számított. Egy sereg akadály tornyosul előtte: a nyomozás szempontjából perdöntőnek tetsző dokumentumok tűnnek el, mielőtt a rendőrség emberei láthatták volna őket, a kormány tagjainak mentelmi joga pedig nagyon kevés teret enged a hatékony munkának. Regis egyik percről a másikra olyan helyzetben találja magát, amelyben a sorsa meg is pecsételődne, ha nem lelne társra Nina Chance titkos ügynök (Diana Lane) személyében.

 

Peninsula: Holtak szigete - Film Mánia, május 17. péntek, 23.15h

Négy évvel ezelőtt tanúi lehettünk, ahogy túlélők egy csoportja az életben maradásért küzd egy busani járaton. A kór, amitől a holtak feltámadnak és emberekre vadásznak tovább terjedt és teljesen átalakította a világ társadalmi berendezkedését. Jung-seok, aki a járvány kitörésekor elvesztette családját, különleges megbízást kap. Vissza kell térnie a karantén alá vont Koreai-félszigetre, hogy felkutasson egy teherautót, ami meg van pakolva élelmiszerrel, valamint több millió dollárral.

 

Fogságban - RTL HÁROM, május 17. péntek, 23.20h

Keller Dover (Hugh Jackman) minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető rendőr, Loki (Jake Gyllenhaal) letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest (Paul Dano), de bizonyítékok hiányában szabadon kell engednie. Ekkor Keller úgy dönt, maga ered a kislánya nyomába...

 

New York bandái - Film4, május 17. péntek, 23.20h

Martin Scorsese New York bandái című filmje az 1860-as években, Manhattan déli részén játszódik a forrongások idején. A történet szereplőinek otthona az Öt Pont, Amerika egyik legszegényebb környéke, ahol folyton rivális bandák vívtak háborút az utcák feletti hatalomért. A legkülönbözőbb illegális tevékenységekhez ideális terep volt a New York-i kikötő és a virágzó Wall Street üzleti negyede (itt volt Barnum híres amerikai múzeuma is) közé eső terület. Ekkor játszódik Amsterdam Vallon, egy ifjú ír-amerikai története. Tizenöt év javítóintézet után, mikor végre kiengedik, visszamegy az Öt Ponthoz, hogy bosszút álljon a Hentes Billen, aki édesapját szeme láttára megölte. A bandavezér hatalma azóta csak nőtt, s most még nagyobb kegyetlenséggel harcol az új ír bevándorlók ellen. A tizenöt évvel korábbi döntő győzelmet, melynek az öreg Vallon is áldozatul esett, minden évben megünnepli. A fiú erre a napra vár, hogy méltó bosszút álljon apjáért.

 

A Kaptár - Utolsó fejezet - Film+, május 17. péntek, 23.40h

Közvetlenül a Megtorlás eseményei után Alice (Milla Jovovich) maradt az egyetlen túlélő, akinek egyedül semmi esélye sincs az élőhalottak ellen. Csakhogy Alice-nek már nincs vesztenivalója, így maradt egy utolsó dobása. Hogy méltóképpen megfizessen mindenért, vissza kell térnie oda, ahol a rémálom kezdődött. Raccoon City-ben, a kaptárban az Umbrella Corporation azonban minden erejét összegyűjti a végső csapásra az apokalipszis elpusztíthatatlan túlélője ellen.

 

Venom - AXN, május 17. péntek, 23.45h

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.