Fontos ez a kérdés egyáltalán? Nem csak az a lényeg, hogy ízlik, vagy nem ízlik a bor? Furcsa dolog az ízlés, de ismert tény, hogy számtalan dolog befolyásolja azt, hogy egy adott pillanatban milyen hatást gyakorol ránk egy pohár bor. A hely jellege, az évszak, a napszak, a jelenlévő emberek, a hangulatunk, nem is beszélve a média "üdvözítő" hatásáról. A bor meghatározó illat- és ízjegyei valamint az összhatása köszönhető a szőlőfajtának, a napsütésnek, a csapadéknak, a talajnak, a kőzetnek, a szőlőnövénynek otthont adó talaj biológiai sokszínűségének, valamint annak az embernek, aki a legfontosabb döntéseket meghozza a szőlőművelés és a borkészítési technológia tekintetében. Ha az alapfogalmakkal tisztában vagyunk, többet tudunk beszélgetni a borról, jobban tudunk kapcsolódni barátainkhoz, és általában az emberekhez, végső soron: magasabb szintű örömérzetet élhetünk át. Ezért érdemes tudni, hogy mi alakítja a bor ízét.
6 tételt fognak kóstolni ezen az alkalmon a résztvevők.