Kiállítás

Simon Márton költő záró tárlatvezetése

Simon Márton költő
Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
2024. május 18. (szombat) 18:00

Helyszín:

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház
1065 Budapest, VI. kerület, Nagymező utca 20

„A szavak és képek át nem válthatóságának vékony piros vonalán állva minél több válasz születik, annál több új kérdéssel kell szembesülnünk. A punktum kiúszik a látóteréből, a formák foltokká bomlanak, az ábrázolásból elszivárog a narratíva. Nézünk és nem nézünk, mint egy Pilinszky-vers. Jó esetben semmi sem derül ki. Aztán majd meglátjuk. Simon Márton költői őrültségeit prezentálja 57 percben az Isabel Muñoz: OMEGA című kiállításának zárónapján.” (Simon Márton)
Simon Márton költő, műfordító, a slam poetry kiemelkedő alakja. Verseket 2004 óta publikál, első verses kötete a Dalok a magasföldszintről címet viseli, amely 2010-ben jelent meg. Megjelent kötetein kívül számos formában vállal aktív részt a kulturális életben, rendhagyó tárlatvezetések mellett fordít (angolról és japánról), szerkesztőként, programszervezőként és szövegíróként is dolgozik. Műveit több nyelvre is lefordították, többet között angolul, németül, bolgárul, és lengyelül is olvasható.


A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az anna.kasztovszky@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba a Tárlatvezetés – május 18. beírásával.

Hozzászólások