Koncert

Kamarazene: Lugosi Ali, Szüts Apor, Duka Vilmos, Hornyák Balázs, Mohai Bálint, Tabányi Antal

Aranytíz Kultúrház
2024. június 01. (szombat) 15:00

Helyszín:

Aranytíz Kultúrház
1051 Budapest, Arany János utca 10.

Harmadik alkalommal rendezi meg az V. kerületi Aranytíz a Klassz a Belvárosban komolyzenei programsorozatot: három nap (május 30. – június 2.) a komolyzene szerelmeseinek és azoknak, akik szeretnék jobban megismerni és megszeretni a klasszikus zenét. Világhírű művészek mellett fiatal tehetségek is fellépnek a belváros szívében.


Visszatérő fellépő Lugosi Ali, Szüts Apor, Duka Vilmos és Hornyák Balázs is.


Hornyák Balázs fuvolaművész szólistaként és kamarazenészként Olaszországban, Szlovákiában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban és Svájcban koncertezett. 2016-ban kamarazene kategóriában díjazottja a Vincenzo Vitti Nemzetközi Zenei versenynek és első magyarként elnyerte az Európai Zenei Tanács Ösztöndíját. 2020 óta a Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál fesztiváligazgatója. Fontos küldetésének tekinti a tehetséggondozást és a komolyzene új közönségének kinevelését.


Lugosi Ali klarinétművész a Virtuózok első évadának abszolút győztese. A 2012-ben megrendezésre kerülő Novi Sad-i V. Anton Eberst Nemzetközi Klarinétversenyen első helyezést ért el. 2013-ban felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia kivételes tehetségek osztályába. 2014-ben Bécsben megrendezett Nemzetközi Zenei Fesztivál győzteseként részt vehetett a Japánban megtartott 15. Osakai Zenei Világversenyen, ahol 3. helyezést ért el.


Szüts Apor zongoraművész, zeneszerző. Zongoristaként több hazai és nemzetközi versenyen is megfordult, az Aci Bertoncejl Nemzetközi Zongoraversenyen 2. díjat nyert. Jelenleg a Budafoki Dohnányi Zenekar zeneszerzője és zongoristája.


Duka Vilmos egy zenészcsalád legifjabb tagja. A Bartók Béla Konzervatórium után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait, tanára Fejérvári Zsolt. Idén a Tibay Zoltán Országos Gordonversenyen korcsoportjában I. díjat, a legjobb Beethoven zenekari állás előadásáért különdíjat nyert.


Mohai Bálint 12 évesen kezdett fagottozni a Dohnányi Ernő Zeneiskolában. Ezt követően a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolát végezte el Budapesten, Vajda József osztályában. A Zeneakadémián Bachelor diplomázott kiváló minősítéssel Hartenstein István osztályában. Mesteri és Posztgraduális végzettségeit Berlinben az UdK Egyetemen, Prof. Eckart Hübner osztályában szerezte meg kitüntetéssel. Nemzetközi sikerei: Concertino Prága Nemzetközi Zenei Verseny I. díj és különdíj, Emsbüreni Nemzetközi Fúvós Verseny győztese, UdK Berlin által odaítélt DAAD Nagydíj, Paris Grand Prize Virtuoso Nemzetközi Verseny 2. díj, Berlin Risingstars-Grandprix Nemzetközi Zenei Verseny különdíj, Manhattan International Music Competition Arany minősítés.


III. Komolyzenei Napok az Aranytízben - Klassz a Belvárosban