Koncert

Tititá Népdalkör

Hunnia Art Bisztró
2024. május 02. (csütörtök) 18:30

Helyszín:

Hunnia Art Bisztró
1054 Budapest, V. kerület, Bank utca 5.

A részvétel mindenki számára nyitott, semmiféle zenei előképzettséget nem igényel. Hangja mindenkinek van, aki még bizonytalan benne, annak segítünk megtalálni. A lényeg, hogy szívből, örömmel szóljon.
A közös éneklés egy közös szeretetnyelv, út egymáshoz. A célunk az, hogy támogassuk az érdeklődőket, tanulni és énekelni vágyókat abban, hogy akárhol megszólal a muzsika, vagy felcsendül egy dallam, minél többen be tudjatok csatlakozni - legyen ez egy táncpróba, táncház, folkkocsma, tábor vagy épp az oda vezető autóút, egy hajnali pálinkázós dalolás vagy a sátorlakók ébresztése. 



A táncpróbákhoz hasonlóan minden alkalom elején röviden bemelegítünk - csak ez alkalommal a hangszálainkat és egyéb hangképző szerveinket. Majd új dalokat tanulunk és ‘régieket’ ismétlünk.


Készülünk ismertebb táncházi slágerekkel, hogy meglegyen a közös ‘alap’, és kiegészítjük őket extra szakaszokkal. Ezt este 9 után a tett helyszínén rögtön ‘élesben’ is ki lehet próbálni a Hunnia táncházban. Illetve minden alkalommal tanulunk kevésbé elterjedt, ínyencebb, különlegesebb dallamokat.
A tavaszi szezont az előzetes felmérések és a keddi Tititá tanfolyam alapján Kalotaszeggel indítjuk útjára. Fújunk majd sok-sok csárdást és hajnalit, hogy meglegyen a lassú-gyors egyensúly, illetve megismerkedünk pár szapora és román forgatós dallammal és szöveggel is.


A ‘tananyagot’ a Táncházi Slágerek daloskönyvből válogatjuk össze. Akinek megvan a kötet, hozza magával, akinek nincs, az a helyszínen 5000 Ft-ért meg tudja vásárolni. De ér lesni a szomszédról, vagy gyorsan fejből tanulni is.