Szokatlan módon folytatódik A 3-test-probléma

Nem új évadot rendelnek be belőle, csak újabb részeket.

A sorozat otthonául szolgáló Netflix (magyar idő szerint) szerda este jelentette be, hogy megújítják a D.B. Weiss és David Benioff által jegyzett sci-fi szériát, de elég látványos módon nem arra céloztak, hogy második évad készülne hozzá.

Nagyon úgy tűnik, hogy egy teljes második évad berendelése helyett a streamingóriás csupán néhány további epizódot készíttet el a Cixin Liu könyvein alapuló sorozat folytatásaként. A hivatalos sajtóközlemény értelmében azt csak a későbbiekben közlik, pontosan hány részről van szó.


Minderre az lehet a magyarázat, hogy a gyártó így akarja rövidre zárni az egyébként eredetileg három könyvből álló sagát, azaz a rajongók számíthatnak rá, hogy az optimális három évad helyett záros határidőn belül elérkezik a széria vége.

A kreátorok egyébként korábban úgy nyilatkoztak, legalább három, de inkább négy évadra lenne szükségük, hogy a maga teljességében meséljék el a cselekményt, és eljussanak a történet epikus fináléjáig.

 

A sorozatról szóló kritikánk

Van 3 probléma A 3-test-problémával

A Trónok harca alkotói sikeresen netflixesítettek egy sci-fi bestsellert. Új sorozatuk bőven megüti a mércét, de közel sem hibátlan. Spoilermentes kritika.

Tovább


A Netflix bejelentése értelmében azonban mindez sajnos nem pont így fog megvalósulni. Weisst és Benioffot persze nem kell sajnálni, hiszen több évre szóló megállapodást kötöttek a streamingszolgáltatóval, és máris dolgoznak következő netflixes projektjükön, egy Death by Lightning című történelmi drámán, ami James Garfield amerikai elnök meggyilkolásáról szól.


(via Variety)