A Herceg haladéka

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmdráma, 93 perc, 2006

Értékelés:

80 szavazatból
Szerinted?

Alidára (Szabó Gabi), a negyven körüli modellre egy utcai rabló rálő, de még mielôtt a golyó a nő szívébe fúródna, valami hihetetlen dolog történik vele. Megjelenik a pokol hercege (Gáspár Tibor), aki felajánlja Alidának, hogy egy percre visszakaphatja az életét. Ha ezalatt a perc alatt bárkit rá tud venni, hogy haljon meg helyette, akkor megmenekül. De vajon ennyi idő alatt, kit lehet meggyőzni?
Bemutató dátuma: 2006. január 5. Forgalmazó: Hungaricom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
mesterséges geci 2022 nov. 11. - 08:17:07 Előzmény Segítõ Béka
Kenneth Branagh rossz példa. Iszonyat gagyi minden, amihez csak hozzáér.
Ez egy tipikus kis költségvetésű magyar film. De nem rossz. Branagh sok pénzből csinál szart.
mesterséges geci 2022 nov. 11. - 08:13:39 Előzmény biso7
Azért ez erős túlzás.
3/10
biso7 2022 máj. 21. - 07:42:02 3/10
Amikor a főszereplő játéka annyira rossz, hogy ettől nézhetetlen lesz a film. A Barátok Köztben jobbak a színészi alakítások, ez a Veled is megtörténhet és a Családi Titkokkal vetèlkedik. Az ötlet jó, minden más a közepes és a nagyon gyenge között mozog.
1/10
Brigitta1986 2022 jan. 16. - 10:02:19 1/10
Egy zseniális ötlet totális elbarmolása
6/10
kettyo 2020 ápr. 28. - 23:35:05 6/10 Előzmény Segítõ Béka
Igazán filléres ütős film még pl. Az őslakó.
6/10
kettyo 2020 ápr. 28. - 23:33:59 6/10
Szerintem jó volt.
10/10
ligetiz51 2018 dec. 22. - 21:28:13 10/10
Remekmű! Filléres költségvetésből. Manapság milliárdok silány, tematikus propaganda filmekre. Persze tisztelet a néhány jó film kivételnek. Tímár Péter miért nem készít már nagyon régóta filmeket???? 10/10.
10/10
ABanonym 2018 máj. 11. - 08:43:55 10/10
Eszméletlen jó film, remek téma, van mondanivalója. Már sokszor láttam, sosem tudom megunni, minden másodperce leköt. A főszereplő pompásan játsza a határozott, ámde szomorú és magányos Nőt. Páratlan a magyar filmek között, Én csak ajánlani tudom. 10/10
pie85 2012 dec. 26. - 18:33:03
A történet és a mondanivaló jól ki van találva. Nekem a vágások is tetszettek SPOILER ahogy ugráltak vissza az idõbe 1 perc leteltével SPOILER VÉGE. És örültem h végre nem egy tipikus egy kaptafára készült magyar vígjáték (mer ugye ebbõl gyártanak nálunk leginkább), hanem érdekes, egyedi és tényleg elgondolkodtató történet, amit tényleg át tud magára vonatkoztatni a nézõ, ezt itt többen jól megfogalmazták már.

Ez volt a pozitívum!

Minden más viszont katasztrófális!!
A szereplõk játéka kritikán aluli, fõleg a fõszereplõ csajé. Egyszerûen élettelen, csöppet sem éli bele magát, egysíkú... Még a lovasok elõl is szinte fapofával menekül, totál semmiylen érzelem nem tükrözõdik a játékában.
A dialógusok bugyuták, kidolgozatlanok, vetekszik a Barátok közt színvonalával.
Szerintem ennek a filmnek az igénytelensége, színvonala viszont nem a pénzhiány eredménye. Ugyanis nem attól lesz jó egy film h mennyire látványos, mennyire van jól megcsinálva, milyenek a speciális effektusok (ezért nem tartom pl. az Avatart jó filmnek, mert hiába látványos, a történet szar, egyszerû). A látványelemeket pótolhatták volna jó vágásokkal, kamerajátékkal, az olyan igénytelen megoldásokat, mint pl a keringõt az elején vagy a falhozcsapkodást. A hangeffektek szintén borzalmasan szarok.
Szóval egy szó mint száz, kevés pénzbõl is lehet baromi jó és igényes filmet csinálni, hisz láttunk már ilyet nem egyet! De ez nem az volt, és ezt sajnálom :(
Úgy érzem, nem dolgoztak eleget ezen a filmen.

Így kell egy nagyon jó ötletbõl egy trágya filmet csinálni.

Értékelés: csakis a sztori ötlete miatt 4est adok a filmre.
offtopic
Anditos 2010 márc. 19. - 09:22:08
Én is pont ezt mondtam.
offtopic
Segítõ Béka 2010 márc. 18. - 23:45:42
vagy pl itt van a Berlin felett az ég

egyetlen speciális jelenet nicns benne, mégis szenzációs
Segítõ Béka 2010 márc. 18. - 20:16:17
emellett sajnálom ha vki rendezõnek tartja tímárt.

nem vagyunk egyformák
Segítõ Béka 2010 márc. 18. - 20:12:41 Előzmény Anditos
ha nicns pénz valamit jól megcsinálni akkor nem kell megcsinálni

nem kell falhoz csapkodni.
kenneth branagh nem csinált csatajeleneteket az V. henrikben, mégis szenzációs film.

sajnálom ha vki mély filozófiát lát ebben a filmben.
én csak a korrupciót látom
tinodialfred 2010 márc. 17. - 19:10:40
Szerintem az alapötlet remek, de a színészvezetés, és a megvalósítás elég sittes. Az ötlet sokkal többet érdemelt volna, a dialógusokon illet volna még melózni.
feketevipera 2010 márc. 17. - 10:07:12
Õszintén szólva elég nagy csalódás volt számomra a film. Nem tudtam eldönteni, mi akar lenni. Drámaszerû izé, gyalogos road movie, burleszk? Az alapötlet jónak ígérkezett, akár egy tömény, elgondolkodtató drámát is ki lehetett volna hozni belõle. Nem igazán értem, Tímár mit is akart az egésszel. Illetve azt értem, hogy mit AKART, csak azt nem értem, hogy miért EZ lett belõle.
Noha megvolt a dramaturgiai jelentõsége annak, hogy percenként újrakezdõdtek bizonyos jelenetek, de engem egy idõ után idegesíteni kezdett, amikor kb. huszonharmadszorra futottak neki ugyanannak. A technikai megoldások pedig helyenként borzasztóan gyengére sikerültek (gondolok itt pl. a falhoz csapkodós jelenetre).
A színészi játék pedig... Játék... Úristen, bárcsak komolyan vehetném ezt a szót. No meg a színészek is. Egy-két szereplõ kivételével az alakítások pocsékak voltak. (Néha az volt az érzésem, mintha kezdõ színmûvészetisek próbajátékáról készült felvételt néznék, de lehet, hogy õk is jobban tudták volna produkálni magukat.) Szabó Gabi hihetetlen faarccal nyomta végig a filmet, Gáspár Tibor abszolút nem volt meggyõzõ, a boszorkányokat pedig gyaníthatóan azért pakolták bele a filmbe (egyébként már itt van egy nagy multietnikus és multikulturális katyvasz: boszorkányok, Astarot, Thor - szóval nekem nem igazán állt össze, hogy hogyan kerül össze ez a három, de mindegy), hogy némi humor is legyen a filmben. Hát nem jött össze.
Elég szánalmas végeredmény született az ötletbõl. Talán jobban jártunk volna, ha Tímár tíz percbe sûríti bele a cselekményt. Arra azért kíváncsi lennék, mennyi állami támogatást feccöltek bele a filmbe. Ráadásul a forgatás miatt gyaníthatóan napokra-hetekre lezárták Pest egyes részeit. Bárcsak valami jobb cél érdekében tették volna. Tényleg nem értem, miért ilyen produkciókat kell szubvencióban részesíteni. Jobban mondva sejtem, de nem akarok messzemenõ következtetéseket levonni. A film amúgy nézhetetlen, fogyaszthatatlan, illetve élvezhetetlen. Tipikusan az az alkotás, amikor a nézõ feszengve várja, hogy bárcsak vége lenne. Kicsit kínos, hogy végig kell néznünk, amint a fõszereplõ a tizedik embert próbálja meggyõzni, hogy ugyan legyen már oly kedves, és haljon meg helyette (persze, mert ez olyan természetes dolog), de mi már régen tudjuk, hogy ezt senki nem fogja megtenni érte. És hogy miért nem? Mert utolsó szemét rohadék volt a csaj, és ezt mindenki látta, csak õ maga nem. De hát ilyen a magyar (és nagy általánosságban az ember): amíg jól megy, addig le sem kell sz*rni a másikat, de ha baj van, akkor fûhöz-fához rohangálunk, tök mindegy, mit tettünk vele korábban, és a fejéhez vágjuk, hogy neki segítenie KELL, hiszen bajban vagyunk. (Amúgy megpróbáltam elgondolkodni azon, vajon Tímár Péter iróniája és öniróniája volt-e az a mondat, ami Gáspár Tibor száját hagyta el: "Nem is tudod, milyen hosszú lehet egy perc", vagy valami ilyesmi. Hát a kedves nézõ most megtudja. És ha másért nem is, emiatt bizonyára átértékeli az életét, és megfogadja, hogy többé nem próbálkozik hasonló filmek megtekintésével. Legalábbis remélhetõleg.)
Sajnos ott tartunk, hogy a régi nagy rendezõk képtelenek a valódi megújulásra, a fiatalok pedig próbálkoznak kialakítani valamit, több-kevesebb - de inkább kevesebb - sikerrel. Sajnos A herceg haladéka sem cáfolja meg azt a közvélekedést, miszerint a magyar FILMMÛVÉSZET halódik. Az utóbbi idõben ráálltunk a tömegtermelésre, és a gagyimédia problémájával foglalkozó filmek is hasonló stílussal operálnak, önmaguk is hozzájárulva a nagy magyar gagyi- és bulvártenger növeléséhez. A saját farkába harapó kígyó esete. (Mindegy, legalább nem én harapok bele a sajátomba. De még megtehetem kínomban, ha sok hasonló szellemi terméket kell megtekintenem, mint ez.) Mivel jószándékú vagyok, korunk rendezõinek elmélkedés céljából ajánlanék egy idevágó filmcímet: "Miért rosszak a magyar filmek?". Talán eljut a tudatukig.
kgyuri0 2010 márc. 16. - 17:20:47
Más részt meg: Van egy „mainstream-feeling”, hogy Timár milyen q*va nagy rendezõzseni, mert a Csinibaba, mg stb.
Az ember pedig (legalább is ém benne élek wegy társadalomban, ahol is hajlamos elfogadni „mainsrtream-feelingeket”.

Sajnos én is , legalább részben, elszálltam a Csinibabától, egyszerûen nem gondoltam végig igazán, hogy pl Gálvölgyi, akit nagyon kedvelek, tkp. a Gálvölgyi-show gagyizmusát „hozza”, s az egész filmben annak töredéke igazán maradéktalan vidámaság(talán csak CsehTamás az Angella-epizódban(ami mellesleg CsehTamás nagysága, nem Tímáré).
Most, hála ennek a herceges sz*ságnak, végiggondoltam, s rádöbbentem. Nem olyan borzassztó életszerûtlenség ez!
5/10
Semprini 2010 márc. 14. - 17:44:07 5/10
Az odáig rendben van, hogy ez a film gyenge lett, de mi az a marhaság, hogy ettõl most már a korábbi, jó filmjei is érvénytelenek, vagy miket írtok itt?! Nevetséges! Más rendezõknek is vannak jó és kevésbé jó munkái de ettõl még nem mondjuk a jobb filmjeikre hogy érvénytelenné váltak, csak mert utána csináltak két-három rosszat! Elképesztõ!
offtopic
kgyuri0 2010 márc. 12. - 21:09:46
Teljesen elfogadható és védhetõ model, ha egy humoros filmjei alapján jónak tekintett rendezõ komoly filmjét is elfogadjuk, s a másikok alapján kialakult jó véleményünket „átvisszük” a kérdéses komoly darabra. Hiszen nyilván egy film befogadása során fontos, hogy rendezõjét egyébként elkönyveltük valamilyennek. Persze kérdés lehet, hogyan fogadnánk az adott ”komoly” darabot, ha az nem kedveltünk, hanem valamilyen tkp. ismeretlen „noname” alkotása lenne. Esetemben fordított a helyzet: nem az eddig látott jó komédiák mondatják velem, hogy a komoly új szülemény is bizonyára jó, hanem az új szüleményt annyira rossznak tartom, hogy egybõl rosszabb lett a véleményem a korábbi humoros filmekrõl is. Rájöttem, hogy eddig azokkal szembn is volt némi bántó hiányérzetem.
Nagy csalódás, Eröltetett, nyögve nyelõs humor helyett nyögve nyelõs házilagos ötlettelenség, szánalmas akarnokság
És ismétlem, ezt megnézve „elhelyezõdik Tímár korábbi munkássága, amelyet az ember hajlamos volt értékelni.
Igazából most lehet rájönni, a Csinibaba sem akkora durranás,Zimmerferi pláne, az EgészségesErotika vagy a Csapdlecsacsi még úgy ahogy.
Katharzis a mûalkotás fõkritériuma, ami a humor esetén vérbõ ellenállhatatlan kacagásként jelenik meg,ilyet politikai humorbana Tanú-nál ízlelhettünk meg (ott sem a film 100%-a), esetleg a 7i7 címû músor jobb pillanatai lehetnének példák, ez a sok utalásos, elhúzott, bennfenteskedõ jópofizós gúnyolódás igazából erõltetett és mûvi. Na, most ez köszönt ránk „komolyban” A szinésznõ végtelenül szürke és bájtalan(fölmerül a kérdés: hogy kerül a czizma az asztalra, egy ekkora tehetségtelen tehén a filmvászonra.
Szánalmasan jellegzetes rész az expozícióban, amikor Tímár-Móricka a kereskedelmi televiziózás silányságán akarna élcelõdni, a degenerált ötlet „megzenésítésével”, hogy „kényes” kérdésekre kell a delikvensnek válaszolni, s persze a fõhõsnõ nagyon beválik, semmire sem „passzol”, nem kell miatta berekeszteni a mûsort. Fölmerülnek az obligát kényes kérdések(porno, gyerekkori szexuális kaland a nagybácsival, stb. Igazából mindegyik mondvacsinált, semmitmondó,
ötletkezdeményke(egyébként pont úgy mint a Fókusz, vagy a másik erõltetett szenzációgyüjtemény(Aktív(?)) a valóságos kereskedelmi televiziózásból: hogy oda ne rohanjunk, a fene merész kérdezõi „keménykedések” hallatán!
Tímár filmbéli kitalált mûsora pont ugyanolyan gagyi emberhülyítés, mint céltáblái: a kereskedelmi tévék, okafogyottá válik minden célzatos párhuzam)
Ilyen ovodásan amatõr aztán az összes többi ötlet megvalósítása is.

Pedig személy szerint vevõ lennék az ilyen költõibe hajló jelképesség filmrevitelének: ennél a f*snál mérhetetlenül többre tartottam, sõt: élveztem EnyediIldikó BûvösVadászát.
Csiguszmami 2010 márc. 10. - 19:50:10 Előzmény Gordon Szabolcs
Én is a buszra várós jelenetnél kapcsolódtam be és végignéztem. Lenyûgözött.Nagyon jó film,, szokatlan téma, REMEK!!!
Gordon Szabolcs 2010 márc. 10. - 14:02:56
Tegnap egész véletlenül kapcsoltam a Duna Tv-re és épp az a része volt a filmnek, mikor a nõ a buszra vár. Onnantól kezdve végig lebilincselt a film! Kifejezetten érdekes volt, sõt még izgultam is! Persze sok hibája van, például elég nevetséges volt az alvilági, vagy a falhoz csapós rész - de ez bizonyára csak a pénz hiánya miatt van. A fõszereplõ játéka meg (idézve egy másik kommentezõ találó kifejezését) tényleg elég egysíkú volt. De valahogy ezek fölött mégis szemet tudtam hunyni, mert nagyon jó volt a történet, teljesen magával ragadott. Úgy gondolom, hogy szinte mindenkit elgondolkodtathat ez a film, ha csak egy pillanatra is, de mindenki belegondol, hogy vajon õ kit keresne meg ebben a helyzetben.

Nagyon örülök, hogy véletlenül odakapcsoltam! :)
Összes hozzászólás