Rajzfilm-pszichológia II. – Stewie Griffin szexuális irányultsága és kapcsolatai

A korábbiakban Stewie különféle szerepeit vizsgáltuk, ennél is több kérdést vet fel azonban szexuális orientációja. Zsenge kora ellenére a Griffin-baba már jó pár szerelmi viszonyon van túl.

Az eddig megismert tények Stewie biszexualitását valószínűsítik, stílusa és gesztusai pedig sokszor melegséget sejtetnek. Mindezek ellenére komoly kapcsolatai között a heteroszexuálisak voltak többségben, első ismert vonzalma bölcsődei csoporttársa, Janet iránt támadt. Bár úgy tűnt, a kislány viszonozza az érzelmeit, végül kiderült, hogy önző érdekek – sütiszerzés – vezérelték. Stewie ezután egy darabig nem próbálkozott korabeliekkel, jóval idősebb bébiszittere, Liddane pedig nem lehetett az övé. Később egykori színjátszó partnere, Olivia feleségül ment hozzá, de a házasság olyannyira elfajult, hogy Stewie egy veszekedés után nejére és annak szeretőjére gyújtotta a fakunyhót. 
Rövid fellángolás fűzte Joe és Bonnie második gyermekéhez, Susie-hoz, akinek dalt is írt. A nyilvánvaló intellektuális szakadék miatt ez csupán egy epizód erejéig tartott ki. Az Aranyoskám sztoriját felidéző részben sorozatszínész kollégájába, Julie-ba zúgott bele, majd emberére akadt a világpusztító ambíciókkal bíró, nem mellesleg sikeres anyagyilkos Penelopéban. Utóbbi románc felébresztette Stewie-ban egykori erőszakos énjét, de az már sok volt neki, hogy párja Briant is likvidálni akarta. 
Ezzel el is érkeztünk az egyik legfontosabb kapcsolathoz, amely Stewie-t a Griffin-família emberlelkű kutyájához fűzi. A mély barátságot Stewie egyoldalú homoerotikus vonzalma bonyolítja, amiről Brian látszólag nem vesz tudomást, annak ellenére, hogy burkolt szexuális ajánlatok és megjegyzések formájában számtalanszor szembesült a jelekkel. Az eb génjeiben is lehet valami, mivel Stewie megpróbálta elcsábítani Brian (ember) fiát, Dylant is. 
Évadokon átível Stewie és játék mackója, Rupert élettársi viszonya, amit verések, féltékenység és időszakos elhidegülés nehezít. Fontosságát jelzi, hogy a kisfiú megölte Griffinék új kutyáját annak a macin elkövetett abúzusa után, és régi-új kedveséért sem tudta Rupertet elhagyni. 
Akárki mellett is köt ki végül az előszeretettel nőnek öltöző, mazochista hajlamú baba, igényeit valószínűleg nem lesz könnyű kielégíteni. 

A cikk első része ITT olvasható. 
hogyvolt.blog.hu