Rajzfilm-pszichológia IV. – Hat jel, hogy a Family Guy Brian Griffinje alkoholista

Stewie legjobb barátja, az antropomorf eb jó néhány feldolgozandó problémával küzd. Bár ez ritkán téma, nyilvánvalóan ellentét feszül emberi és kutyatulajdonságai között, ami identitásválságot idéz elő. Emellett önbecsülése is alacsony lehet, hiszen írói karrierje befuccsolt, fiával képtelen normális kapcsolatot kialakítani és az igazit sem találja. A benne felgyülemlő rossz érzéseket rendre ivással igyekszik oldani, de vajon egyértelműen kijelenthetjük-e, hogy alkoholbeteg? Vizsgáljuk meg az erre utaló jeleket!

1. Napközbeni ivászat

Valami nagyon nincs rendben, ha az ember – jelen esetben kutya - rendszeresen fényes nappal néz a pohár fenekére. Briant bizony a sorozat több epizódjában is láthattuk korán reggel teljes természetességgel whisky-t vagy egyéb töményet fogyasztani. Előfordult, hogy Stewie is kiszúrta haverja üvegének napszakidegen tartalmát.

2. Magányos berúgás

Brian társaságban sem szégyenlősködik, de ha bánatos, esetleg lazítani szeretne, egyedül is kibont egy üveg italt a kanapén, vagy a Griffin család ebédlőasztalánál üldögélve.

3. Kontrollvesztés

Erősebb emocionális hatásra, vagy egy vadabb buliban könnyen eljut a teljes önkívületig. Egy ilyen incidens alkalmával egyszer Stewie-t is elhagyta, amit súlyosbított, hogy a baba később leharapott füllel került elő. Egyértelmű, hogy Brian kiskorúak társaságában sem képes visszafogni magát, ráadásul elfajuló állapotával veszélyezteti is őket.

4. Ismétlődő ittas vezetés

Aki azt hinné, hogy a felelőtlenséget már nem lehet fokozni, nagyot téved. Griffinék házi kedvence nem egyszer ült autóba kapatosan, és egy alkalommal a szintén részeg Stewie-nak is átengedte a volánt.

5. Laposüveg

Az alkoholisták egyik legfőbb kiegészítőjét nem ritkán láthatjuk a kezében.

6. Tagadás

Állítólag csak társaságban iszik. Nem hiszi, hogy baj lenne a hozzáállásával.

 

A PORT.hu ajánlja:

Family Guy - Comedy Central