Valentin-napi mese az Oscar-díjas Rófusz Ferenctől - Online Premier!

A Port.hu oldalán az Oscar-díjas Rófusz Ferenc Hoppi mesék című mesesorozatának Valentin-napi epizódja, amit a legkisebbeknek is ajánlunk.

Vadonatúj magyar rajzfilmsorozat van készülőben, amely Pom Pom és Vízipók babérjaira szeretne törni és legalább annyi rajongót szerezni az óvodások körében, mint a nagy elődök. A mesesorozat rendezőjének, Rófusz Ferencnek - aki A légy című animációs rövidfilmjéért az Oscar-díjat is megkapta - minden esélye megvan a sikerre, hiszen a sorozat főszereplőivel, a kedves, vidám hoppikkal könnyen meg lehet nyerni a legkisebbeket. A Port.hu oldalán most két napig mindenki számára elérhető a Hoppi mesék Valentin-napi epizódja. A titokzatos levél címmel készült részből megtudhatjuk, hogy kik lepik meg egymást Hoppifalván üdvözlőlappal.

Hoppiföldön úgy tartják, hogy minden nap ünnepnap valahol a Földön, legyen az karácsony vagy farsang, Halloween vagy hálaadás, hanuka vagy holdújév. A rajzfilmsorozat elbűvölő karaktereinek a küldetése, hogy gondoskodjanak ezekről a különleges alkalmakról. 
A kedves kis figurák kalandjain keresztül a világ különböző népeit és szokásait ismerhetik meg a gyerekek. A Hoppi mesék egyik fontos küldetése, hogy megmutassa a kicsiknek a világ sokszínűségét. A kedves, erőszakmentes történetek segítik megérteni az egymás elfogadásának és megbecsülésének fontosságát. A magyar rajzfilmsorozat célközönsége az óvodás korosztály, akik összesen 13 epizódban találkozhatnak majd a történet főszereplőivel, a bájos és szorgalmas hoppikkal.

A mesesorozat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának a Magyar Média Mecenatúra programjában meghirdetett animáció filmes pályázatain elnyert támogatásból készül.

A Hoppi mesékről bővebben: www.hoppimesek.hu és https://www.facebook.com/hoppimesek/

Hoppi mesék a PORT.hu-n: http://www.port.hu/hoppi_mesek/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=151579&i_city_id=-1&i_county_id=-1