Az ABC csatorna kaszálta a Marvel-szuperhősös sorozatait

Nincs több Agent Carter, és nem lesz Marvel's Most Wanted spinoff sem az Agents of SHIELD-hez.

Két évad után kaszálta az Agent Carter tévésorozatot az ABC csatorna - írja a Den of Geek. A döntés számomra érthetetlen: soha ilyen jól nem pörögtek még a Marvel-szuperhősök filmjei. Az Amerika kapitány: Polgárháború egy hét alatt 765,8 millió dollárt kaszált, mindjárt mozikban az X-Men 3, a Marvel főgeekje, Kevin Fiege producer pedig legalább 10 éve előre kisakkozta már, mikor melyik szuperhős mellé ugrik be egy kicsit verekedni Vasember vagy a Hangya. Az Agent Carter ráadásul pont meglovagolta az erős női főhősök divatját (lásd Mad Max 4, Star Wars 7 és társaik), és a retró tematikájával is visszahozta az Indiana Jones-filmek kalapos-autombilos-világmegmentős, békebeli hangulatát, hiszen Carter ügynöknő Tony Stark apjával üldözte a bűnt a 2. világháború utáni Amerikában. 

Sajnos a számok azonban magukért beszélnek: míg az első évad 7 milliós nézőszámmal nyitott, a fináléra ez 4 millióra csökkent, a második évad pedig a 3,18 milliós startjával 2,29 milliós negatív nézettségi rekorddal zárt, úgyhogy az ABC nem kér többet a géppisztolyos kémnőből. A rajongók persze abban bíznak, hogy a széira a Netflixnél tovább foyltatódhat.

De nemcsak az Agent Carter kapott kaszát: az ABC kukázta A S.H.I.E.L.D. ügynökeihez tervezett, Marvel's Most Wanted című spin offot is - írja szintén a Den of Geek. Pedig a szuperhősrajongók már bizonyára nagyon várták az Adrianne Palicki karakterére fókuszáló, azaz szintén egy erős női karaktert főszerepbe helyező sorozatot.

Az ABC emellett kaszálta a Nashville-t és nyolc évad utány a Castle-t is. Na de mit rendelt be helyettük? A Den of Geek szerint a csatorna tévésorozatban folytatná az 1979-es Time to Time című időutazós filmet. Ebben H.G. Wells, Az időutazó című, híres sci-fi történet szerzője valóban megépített egy időgépet, és elutazik vele a '70-es évek San Franciscójába, hogy ott elkapja a szintén időutazó londoni sorozatgyilkost, a hírhedt Hasfelmetsző Jacket. Nem hangzik rosszul, de megeszem a cilinderem (sőt, a zsebórámat és a sétapálcámat is), ha ezt többen fogják nézni, mint az Agent Cartert.