Három új mozifilmben támadna fel a Csillagkapu franchise

Roland Emmerich és Dean Devlin már 1994-ben is egy trilógiában akarták elmesélni az űregyiptomiakkal való nagy találkozást, de az MGM stúdió másképp gondolta.

Roland Emmerich A függetlenség napja után most a másik nagy '90-es évekbeli sci-fi blockbusterét, az 1994-es, eredeti Csillagkaput is átmentené a XXI. századba: Dean Devlinnel producerrel megcsinálná azt a Csillagkapu-trilógiát, amit eredetileg is szerettek volna leforgatni, csak sosem kaptak rá lehetőséget - írja a Variety.

A nagy múltú szórakoztatóipari szaklapnak a Csillagkapu írója, Dean Devlin nyilatkozott: "Akkoriban, amikor a Csillagkapu készült, a nagy stúdiók úgy gondolták, hogy a sci-fi egy halott műfaj. Roland Emmerich és én viszont nagyon szerettük a sci-fit." Aztán persze amikor a film közel 200 millió dolláros bevételt hozott össze 1994-ben, az MGM stúdió Emmerich és Devlin nélkül készítették el a többszáz részes tévésorozatot. Ezt Devlinék úgy élték meg, mintha a gyereküket vették volna el tőlük a gyámügyisek, ráadásul úgy, hogy ők végig mintaszülők voltak.

Az MGM stúdió igazgatója, Jonathan Glickman szerencsére egy ideje már hajlik arra, hogy a Warnerrel közösen felélesszék a Csillagkapu franchise-t egy reboot formájában. Az igazgató szerint ehhez senki más nem érthet jobban, csak az eredeti alkotópáros, Emmerich és Devlin. A nehézség ebben az, hogy ma már a nagy stúdiók vezetői nem úgy gondolkoznak, mint a '90-es években, hogy egy sikerfilmhez utólag másokkal hozzákalapáltatnak az eredetihez pár jobb vagy rosszabb folytatást, hanem eleve egy kidolgozott filmes univerzummal kell előállnia a rendezőknek, íróknak és producereknek, máskülönben nem is kapnak pénzt a forgatásra.