Nem lesz több Fekete vitorlák a 4. évad után

Hiába népszerű a Kincses sziget előzménysorozata, a Starz csatorna nem akarja a végtelenségig húzni.

Hiába nyert két Emmy-díjat a Fekete vitorlák, és lett mára a Trónok harca után a második legnépszerűbb kosztümös tévésorozat (holtversenyben a Vikingekkel), a Starz csatorna nem folytatja tovább Flint kapitány, Long John Silver, Billy Bones és a többi karibi kalóz történetét, írja a TV Web. A 2017 elején adásba kerülő, 10 részes 4. évad lezárja a Rozmár legénységének és az elásott kincsnek történetét - az évekkel később játszódó eseményeket mindenki elolvashatja Stevenson népszerű ifjúsági regényében, a Kincses szigetben. 

A döntés hátterében az áll, hogy az alkotók nem akarták még több évadon át a végtelenségig húzni az eseményeket. Hiszen a történet végét ismerjük a Kincses sziget elejéről, ahol felbukkan a Flint-féle térképet őrző Billy Bones és az aranyra áhítozó Silver. A valóban létező kalózok (Jack Rackham, Hornigold, Vane, Bonny Anne és a többiek) életútja pedig szintén köztudott az idevágó irodalmi és történelmi munkákból: New Providence kalózköztársaságát kifüstöli az angol flotta, a tengeri rablók pedig mind börtönben vagy akasztófán végzik. 

A Dél-Afrika partjainál leforgatott sorozat 2014 óta töretlenül népszerű volt, epizódonként 3,6 millió nézőt vonzott, és 200 országnak adta el a forgalmazási jogokat a Starz csatorna.