Lesz Alien 5, csak még nem tudni, mikor

Michael Biehn egy interjúban nyugtatta meg a rajongókat: nincs elfelejtve a Neill Blomkamp-féle folytatás.

Nemrég véget ért az Alien: Covenant forgatása, Ridley Scott pedig visszavonult az utómunkálatokat felügyelni. Az Alien-rajongókat így egyre inkább az foglalkoztatja, mikor enged zöld utat a Fox stúdió a másik, Neil Blomkamp-féle Alien-filmnek, aminek az előkészületeit a Prometheus folytatása miatt bizonytalan időre felfüggesztették. Annyit persze már eddig is tudni lehetett erről a folytatásról, hogy James Cameron örökségét vinné tovább, és közvetlen folytatása lenne a pont 30 éve bemutatott A bolygó neve: Halálnak, a főszereplői pedig az évtizedeket öregedett Ripley (Sigourney Weaver) és Hicks (Michael Biehn) illetve az időközben felnőtt Newt lennének.

Biehn, aki a napokban ünnepelte a 60. születésnapját, a Forbesnak magazinnak adott egy interjút nemrég. Ebben megemlítette, hogy szerinte nagyon kínos lenne a Foxnak, ha Blomkamp fél világot bejáró vázlatrajzi alapján végül nem akarná megcsinálni Sigourney Weaver utolsó, igazi Alien-filmjét. A színész szerint lesz film, csak fogalma sincs, mikorra készül el. Azt viszont elpletykálta, hogy Hicks is és Newt is visszatér majd benne, ráadásul a megmentett telepes kislány

a folytatásban 26-27 év körüli lesz, és pont úgy fog kinézni, mint Jennifer Lawrence.

Jelenleg viszont csak egy nagyon jó forgatókönyvük van, és egy elszánt Sigourney Weaverük, de ez Biehn szerint nem biztos, hogy elég lesz. Ridley Scott ugyanis elég nagyot kaszált a Mentőakcióval, ami jó kritikákat és sok díjat is kapott, Blomkamp Chappie-je viszont bukás lett, így a Fox szerint most Scott számít a jobb húzónévnek, az ő filmje a fontosabb a stúdióvezetőknek. Arról nem is beszélve, hogy lényegében az egész Alien franchise-nak ő a szülőatyja, így a Fox az ő folytatását tekinti hivatalos kánonnak. (via Movieweb)