Hogyan parancsolgatnak a többsejtűek feromonpostával?

Vibók Ildi már több kötetével bizonyította, hogy a tudomány igenis lehet vicces és érdekes. Legújabb könyvében, az Állati dumákban is ezt teszi: szórakoztat, nevettet, és közben észre sem vesszük, mennyi mindent megtudunk az állatok kommunikációjáról.

Vibók Ildikó: Állati dumák – avagy hogyan kommunikálnak az állatok?

Szinte minden gyerek imádja az állatokat, és egész biztos, hogy nem csak a gyerekeknek jut eszébe időről időre, hogy milyen jó lenne beszélni az állatok nyelvén. Ez a hiánypótló könyv minden ezzel kapcsolatos kérdésre választ ad, ha szeretnénk megérteni, mit jelent a méhek tánca, hogyan szól a halapuka a kicsinyének, hogy ideje lefeküdni aludni, hogyan találja meg a denevérmama egy több ezer fős denevércsapatban a kicsinyét, és hogy minek karmolja szét a fa törzsét a tigris.

Vibók Ildi legújabb könyve, az Állati dumák a gyerekek minden kérdésére választ ad: még azokra is, amiket fel sem tettek, hiszen a biológus szerző elmondja, miképp kommunikálnak szaggal, ízzel, kémiai jelekkel, hanggal, látvánnyal, mimikával, érintéssel az állatok, az amőbáktól kezdve a rovarokon, hüllőkön, madarakon át az emlősökig. Mert nemcsak beszélgetni lehet, hanem feromonnyomokat hagyni, grimaszolni, dürrögni, táncolni és kurkászni is.

Az állatok nyelvét bemutató humoros, mesébe ágyazott ismeretterjesztő könyv tele van részletgazdag információkkal, a kötetet pedig Igor Lazin illusztrációi teszik teljessé. A könyv alapvetően a 8–12 éves korosztálynak szól, de a felnőtt olvasóknak is szórakoztató, humoros és informatív olvasmány, valamint iskolai felhasználásra is kiváló.

Beleolvasó itt!


(via Pagony)