Csillagszedő a kabátzsebben - Újabb ifjúsági kötettel bővült a Poket zsebkönyvek kínálata

Két igazi ikonikus kötet, A Pál utcai fiúk és a Rémségek cirkusza után újabb különleges Mórás kiadvány került be a Poket zsebkönyvek sorozatába: Kiss Ottó Csillagszedő Márió című verseskötete.

A kötet az első magyar nyelven íródott “svéd típusú gyerekversek” hangulatát tükröző kiadás, témaválasztása aktuális és kiemelkedően fontos, nem véletlenül nyerte el az Év gyerekkönyve díjat is.

„Kiss Ottó írásai, munkássága az egész Poket csapat egyöntetű véleménye szerint példaértékű és különleges, hiszen olyan stílusban és eszközökkel beszél nagyon fontos kérdésekről, amilyenekkel a gyerekek is értik, érzik. Nem leereszkedő, közvetlen, baráti hang, őszinte. Egyszerű válaszokat ad olyan kérdésekre, amiket az ember, főleg, ha kamasz és ezer meg egy baja van, fel sem tud tenni, pláne, hogy többnyire nincs kinek. A 14-20 év közöttiek a fő célcsoportunk, köztük sokaknak a szüleik válása az életük egyik központi feszültségforrása. A Csillagszedő Márió ehhez a problémához ad fogódzót, amihez elég benyúlni a hátizsákba, kabátzsebbe. ” – mondta el a Poket Zsebkönyvek csapata.

A Csillagszedő Márió egy család felbomlásának, a szülők válásának különlegesen érzékenyen feldolgozása gyerekhangon, mely az első, 2002-es kiadás óta számos feldolgozásban jelent meg, több nyelvre is lefordították.

Az új kötet, hasonlóan az eddigi kiadásokhoz Paulovkin Boglárka illusztrációival jelent meg.
A kötet ünnepélyes bemutatójára 2020. 08. 01-én került sor a Svábhegyi Csillagvizsgálónál.

„Márió azt mondta,
hogy régen, amikor
az apja meg az anyja
elváltak,
ő kutyát kapott ajándékba.

Megkérdeztem a papát,
hogy velük mi van,
de azt felelte,
hogy ők soha nem válnak el,
mert annyira szeretik egymást.

A kutyát már
meg sem említettem.”