A Delta Airlinesnak túl durva volt Cate Blanchett és Rooney Mara csókja

  • PORT.hu / PORT.hu

A Carol című film repülőkön vetített verziójából kicenzúrázták a film csókjelenetét.

Cameron Esposito, egy leszbikus komikus nemrég a Delta Airlines egyik gépével repült, és utazás közben megnézte a Carol című filmet, ami Cate Blanchett és Rooney Mara karaktereinek szerelméről, kapcsolatáról szól. A filmben viszont valami nem stimmelt, Esposito Twitteren szóvá is tette a dolgot, ugyanis a filmből kivágták a csókjeleneteket.


 

A Movieweb megkereste a Deltát, hogy mégis miről van szó, különösen annak fényében, hogy más amerikai légitársaságok a cenzúrázatlan verziókat vetítik a filmeken.

A Delta részéről azt mondták, nem ők cenzúrázták a filmet. Két verzió közül választhattak, az egyik a teljesen cenzúrázatlan verzió volt, a másik pedig az, amiben a csókjeleneteken felül az egyéb explicit tartalmak, mint az esetleges erőszakos tartalmak, szexjelenetek vagy káromkodások is ki voltak vágva. A Delta Airlines irányelveibe az a verzió fért bele, amiben nem voltak explicit tartalmak, így viszont a csókjelenetek is mentek a levesbe, hiszen a Deltának nincs joga kivágni jeleneteket a filmekből, azokat a verziókat tudja használni, vagy elutasítani, amiket a forgalmazóktól kap.