Bezár a Mammut mozija

A Cinema City hálózat nem tudott megegyezni a bevásárlóközponttal a Palace Mammut üzemeltetéséről.

A Cinema City öt éves működtetés után bezárja Mammut moziját, mert a mozihálózat és a bevásárlóközpont között sikertelenül zárult a szerződés megújításának tárgyalása. A felek között a megállapodás szeptember 11-én ér véget, amelynek megújítására a Cinema City már hónapokkal azelőtt megkezdte az egyeztetést - derült ki a mozilánc a legfrissebb közleményéből.

191_580x385_store.jpg

A Cinema City még 2011-ben vásárolta fel legnagyobb konkurensét, a Palace által üzemeltett mozikat. A fúziót a Gazdasági Versenyivatal is jogszerűnek ítélte, így a Cinema City mozihálózat a felvásárlását követően több lépcsőben kezdte el a volt Palace mozik felújítását (közösségi és belső terek átalakítása, digitális átállás, 4DX mozi megnyitása a Westendben, stb). A felvásárolt 7 mozi közül a Mammut volt az egyetlen, ami Palace Mammut néven működött tovább, ám a bevásárló központ üzelemtetőivel nem sikerült közös nevezőre jutni a további működtetést illetően. 

A Mammut igazgatósága az alábbi rövid, hivatalos közleményt adta ki: "Új üzemeltetővel várhatóan ez év december közepén nyílik meg a teljesen megújult, változatlan területű, korszerűsített komplexum."