Dobj el mindent, itt a legmenőbb magyar akciófilm!

Kamarás Iván! Ganxsta Zolee! Gáti Oszkár! A Cop Mortem olyan, mintha Van Damme magyar sztárokkal dolgozott volna 1996-ban!

A napokban készítette el a Macleod Film csapata a hivatalos előzetest a Cop Mortem című filmhez. Ami ráadásul egész pofásnak tűnik, már ha a stáb célja a '90-es évekbeli Van Damme-, Dolph Lundgren- és Steven Seagal-akciófilmek előtti tisztelgés volt.

A film sztorija röviden: a történet hősei budapesti rendőrök, akik egy rituális gyilkosságsorozat tetteseit üldözik. A végletekig kimerült zsaruk egyszerre vadászok és vadak ebben a játszmában, az áldozatok ugyanis egytől-egyig rendőrök. A szereplőket olyan hazai hírességek keltik életre, mint Kamarás Iván, Gáti Oszkár, Anger Zsolt, Ganxsta Zolee, Nagy Zsolt, Szabó Győző és Gesztesi Károly.

Blöff az egész élet, csípjen meg a csóka!

Igen, ez egy hülye idézet a filmből. De Kamarás szerintem egész jó választás főszereplőnek, hiszen alkatilag kicsit Dolph Lundgrenes - ha hunyorítok, még hasonlít is rá. Nagy Zsolt is telitalálat, tiszta szegény ember Marc Dacascosa, Gáti Oszkár jellegzetes hangját meghallva meg olyan érzésünk lehet, mintha egy elfeledett Sylvester Stallone-filmet néznénk, természetesen másolt videókazettán. Ganxsta Zolee jelenléte is indokolt, hiszen ő már Bruce Willis ellen is harcolt a Die Hard 5-ben. Már csak az a kérdés, Árpa Attilát megölik-e itt is?

14212648_960456724066768_8855492263748499863_n.jpg

A november 24-én mozikba kerülő Cop Mortem rendezője Kovalik József, aki egyben a film forgatókönyvírója és producere is. Ő korábban szinte minden nálunk forgó, gigaköltségvetésű hollywoodi produkciókban részt vett kaszkadőrként, a '96-os Evitától kezdve a Hellboy 2-n és a Katedrális tévésorozaton át a Die Hard 5-ig és a Z világháborúi. Emellett pedig a magyar stábokat is segítette az akciójeleneteknél (lásd: Linda, Kisváros, Kútfejek, Argo 2 és társai).