Félelmetes, vicces és 18-as karikás lesz az új Predátor

Ezt ígéri Shane Black, a Halálos fegyver-filmek és a Vasember 3 atyja.

A Halálos fegyver 1-2 forgatókönyvírója és a Vasember 3 rendezője, Shane Black nemrég interjút adott a Collidernek, amiben azt ígérte: befosatós, véres, és R-kategóriás lesz az új Predátor mozifilm. Emellett tele lesz ütős zsoldosviccekkel is, pont mint az 1987-es első rész, amiben maga Shane Black is szerepelt: ő volt a dzsungelben is képregényt olvasó, szemüveges gyógyegér, Hawkins.

Bár a Predátor-szériát pont a mi kutyánk kölyke, Antal Nimród bővítette trilógiává egy jó kis harmadik résszel, a Fox stúdió most sorra feltámasztja a régi sikereit: a Predátor 4 mellett készül az Alien: Covenant is (itt írtunk a legújabb fejleményekről), és remélhetőleg lesz majd Alien 5 is, Sigourney Weaverrel. A producerek nem finomkodnak: a Deadpool sikere után a Hugh Jackman-féle önálló X-Men filmeket lezáró Logan után a Predátor 4-nek is engedték az R-kategóriás besorolást, mert több bevételt várnak egy véresebb sztoritól, mint egy PG13-as besorolású, lebutított közönségfilmtől. 

predator_1.jpg

Shane Black, és állandó tettestársa, Fred Dekker 2017 elején, valószínűleg február közepén kezdik el az egyelőre csak The Predator munkacímen futó Predátor 4 forgatását Vancouverben. A rendező, aki egyben a forgatókönyvíró is, szeretné visszahozni az első rész horrorisztikus hangulatát, amikor egy Jason-szerű, legyőzhetetlen maszkos gonosz aprította a szereplőket. Bár az ő verziója közvetlenül az 1987-es Ragadozót folytatná, sajnos Schwarzenegger nem lesz benne a filmben (50 Cent viszont igen). A sztoriról viszont egyelőre semmit sem tudni, csak annyi biztos mozipremier időpontja 2018. február 9-én lesz.