George Clooney beugrik a Downton Abbey-be?

A hollywoodi sármőr vendégszereplést vállalt a legnépszerűbb brit sorozat jótékony célra készülő epizódjában, bár azt még nem tudjuk, mit is fog ott csinálni.

Az egyik legnépszerűbb brit kosztümös sorozat, a finom ízlésű közönségre szakosodott Downton Abbey készítőinek szokása, hogy minden évben készítenek a karácsonyi ünnepekre egy külön epizódot,. ha úgy tetszik egy rövidfilmet, amelynek bevételét a Golden Globe és Emmy-díjas sorozatot vetítő ITV csatorna által szervezett Text Santa kezdeményezés kapja, amely hat különböző jótékonysági szervezetet támogat. Szokás az is, hogy számos vendégszereplőt hívnak meg ezekre a kisfilmekre, köztük hollywoodi sztárokat is. Korábban Shirley MacLaine és Paul Giamatti is tiszteletét tette a yorkshire-i birtokon, most pedig nem más, mint George Clooney egyezett bele, hogy egy kisebb szerep erejéig megjelenik. Igaz, még nem tudni, hogy pontosan mi is lesz ez a szerep, de nyilvánvaló, hogy a színész közmondásos sármjának is hasznát veszi, és mivel a széria rendkívül kényes a hitelességre, nyilván nem brit úriembert játszik majd, hanem feltehetőleg egy jenki látogatót. 

A szerepet egyébként úgy „szerezte” a színész-rendező, hogy a Műkincsvadászok című saját filmjében szerepeltette azt a Hugh Bonneville-t, aki Grantham grófját alakítja a sorozatban, és ők ketten annyira jó cimborák lettek, hogy Bonneville beajánlotta Clooney-t.  Időközben Matt Damon is jelezte, hogy a széria nagy rajongója, így nem csodálkoznánk, ha jövőre ő lenne a vendégsztár. Bár a Downton Abbey-t eredetileg csak három évadra tervezték, a hatalmas népszerűségnek köszönhetően szeptember végén már az ötödik évad indul el – és bár az ilyen hangsúlyosan brit dolgok Amerikában ritkán sikeresek, január elejétől ott is sugározni fogják.