J.K. Rowling megerősítette: öt Harry Potter nélküli Harry Potter-film jön

A Warner nagyon bízik a Legendás állatok sikerében, négy folytatás is készül hozzá.

Még be sem mutatták a Legendás állatok és megfigyelésük című, Harry Potter nélküli Harry Potter-mozifilmet, máris négy folytatást tervezget hozzá  J.K. Rowling és a Warner stúdió - írja a Movieweb. Az ötrészesre hízott franchise tervét maga a milliomos írónő is megerősítette a produkció hivatalos Twitter oldalán:

A következő négy film címeit egyelőre nem tudni, csak annyit, hogy a Legendás állatok 2-t is ugyanaz a David Yates fogja rendezni, aki az első részt és a Főnix Rendje óta az összes Potter-filmet.

A Legendás állatok és megfigyelésük itthon november 17-én kerül a mozikba. A történet arról szól, hogy a Roxfort tanulóinak Legendás állatok című tankönyvét író Göthe Salmander (Eddie Redmayne) nagyjából 100 évvel Harryék kalandjai előtt Angliából New Yorkba utazik, kofferében egy bőröndnyi varázslénnyel, akik mindenféle galibát okoznak a mugliknak, és az amerikai varázslóknak, többek között Colin Farrelnek.

A folytatások sztoriját is Rowling írja, ezek 2018 és 2020 végén kerülnek majd a mozikba. Az Potter-mentes Potter-trilógia második filmje lesz a varázsvilág Birodalom visszavágja: sokkal sötétebb lesz, mint az első rész, és az új ellenfél igencsak próbára teszi majd a főszereplők elkötelezettségét.