Mark Ruffalo egy álomnak köszönheti, hogy időben felfedezték az agydaganatát

A kétezres évek elején agydaganattal diagnosztizálták, amit a színész előre látott álmában.

Mark Ruffalót az agydaganat egy jóindulatú fajtájával, az úgynevezett vesztibuláris schwannomával diagnosztizálták, amit sikerült eltávolítani, ám részleges arcbénulással és hallásvesztéssel járt. Ez elmúlt, de a színész azóta sem hall a bal fülére. Viszont ennél nagyobb baj is lehetett volna, ha későn veszik észre a daganatot, de szerencsére Ruffalónak volt egy álma, ami figyelmeztette rá.

„Hajnali három körül felébredtem, és emlékeztem, hogy őrült álmom volt. Nem olyan, mint amit általában szoktam álmodni. »Agydaganatod van« - erről szólt az álmom. Nem is egy hang volt, hanem annak tudata, hogy agydaganatom van, és foglalkoznom kell vele.”

- mesélte a színész egy podcastben.

Ekkor épp a 2011-es börtönthrillert, Az utolsó erődöt forgatta, és bár ez csak egy álom volt, felhozta a forgatáson dolgozó orvosnak.

„Azt mondtam: »Figyelj, ez őrültségnek fog hangzani, de azt álmodtam, hogy agydaganatom van«. Erre azt mondta: »Ez tényleg őrültségnek hangzik, de semmi okod az aggodalomra, ma meló után elmegyünk CT-re, és kiderül, mennyire vagy őrült.«”
Forrás: Mike Coppola / Getty Images

 

Végül találtak egy golflabda méretű daganatot. Ruffalo viszont egészen az első fiuk megszületéséig nem árulta el a feleségének a diagnózist.

„Amikor elmondtam Sunnynak, először azt hitte, viccelek, majd sírva fakadt: »Mindig is tudtam, hogy fiatalon fogsz meghalni.« Ha ezt megírnád egy forgatókönyvben, az már túl sok lenne.”

(via Uproxx)