Philip Seymour Hoffman utolsó nagy szerepe

Bár egy kisebb, de fontos szerepben még feltűnik a soron következő Az éhezők viadala-filmben, de az idén tragikus hirtelenséggel elhunyt Philip Seymour Hoffman utolsó nagy szerepe a héten bemutatásra kerülő Az üldözött című thrillerben volt.

Az idén februárban elhunyt, zseniális Philip Seymour Hoffmant utolsó főszerepe nem akármilyen filmben játszotta. A John le Carré 2008-as regényén alapuló Az üldözött-et a korábban elsősorban fotósként és videoklip-rendezőként ismert Anton Corbijn rendezte, aki a Joy Division énekeséről, Ian Curtisről szóló Control című filmjével vált egy csapásra sztárrendezővé. A történetben egy Hamburgban élő, alkoholista német titkosügynököt alakít, akinek megváltozik az élete, amikor feltűnik a színen egy fiatal, megkínzott félig csecsen, félig orosz menekült, akire az összes titkosszolgálat felfigyel.

Hoffmann mellett fontosabb szerepet játszik a filmben Rachel MacAdams mint emberjogi ügyvéd, Willem Dafoey bankigazgatóként, és Robin Wright, mint CIA-ügynököt, de várhatóan a gyanús menekültet alakító Grigorij Dobrigyin lesz Hoffman mellett a film igazi sztárja. Bár Dobrigyin ismeretlennek számít a nemzetközi szakmában, a hazai közönség már láthatta őt a Titanic Filmfesztivál versenyprogramjában is szereplő Így ért véget a nyaram (2010) című orosz  drámában.