Brad Pitt elmondta, melyik a kedvenc saját filmje, és melyiket utálja a legjobban

Meg fogsz lepődni.

Brad Pitt mára már elismert színész, de ő is úgy kezdte, mint a legtöbben: apró, és a stáblistán fel sem tüntetett szerepekkel. Majd 1991-ben, a Thelma és Louise című filmben már egy kis, de jelentős szerepben tűnt fel. Az igazi áttörés egy évvel később jött, amikor Robert Redford szerepet adott neki a Folyó szeli ketté című rendezésében, és ‘94-ben szerepelt a Tiszta románcban. A kilencvenes évek közepén már olyan filmekben láthattuk, mint az Interjú a vámpírral, a Szenvedélyek viharában, a 12 majom vagy a Hetedik.

Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images

 

2001-ben társalapítója volt a Plan B Entertainment nevű produkciós cégnek, ami több Oscar-díjas filmet készített, többek közt a Holdfényt és A téglát. De a színészről sem feledkezett meg az Akadémia, hiszen 2020-ban elnyerte a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart a Volt egyszer egy... Hollywoodban nyújtott alakításáért.

Ám nem minden szerepére ilyen büszke, egy interjúban Az ördög maga című 1997-es filmről beszélt, melyben Harrison Ford ír-amerikai rendőrtisztje mellett egy IRA-tagot alakított. Bár a filmet Alan J. Pakula rendezte, már a bemutatókor sem volt valami jó a fogadtatása.

“Nem volt forgatókönyvünk. Na jó, igazából volt egy nagyszerű forgatókönyvünk, de különböző okok miatt elvetették. Menet közben kellett valamit kitalálni – iszonyú nyomás alatt voltunk! Nevetséges volt az egész. Ez volt a legfelelőtlenebb filmforgatás – ha egyáltalán annak lehet nevezni –, amit valaha láttam.”

– mondta Pitt.

Hasonlóképpen elégedetlen az 1994-es Interjú a vámpírral című filmmel is, bár egészen más okokból:

“Csalódtam benne: a könyv arról szólt, hogy egy fickó megpróbálja kitalálni, hogy ki is ő – isteni lény vagy az ördögtől való. A film viszont Lestat (Tom Cruise – a szerk.) grandiózus bohóckodásaira koncentrált, ami nagyon látványos volt, de a karakteremet végül ide-oda rángatták, és csak a szenzációs pillanatokra állították be. A végeredmény egy kicsit nyafogós lett, nem olyan, mint egy igazi útkeresés.”

Brad Pitt persze nem csak fanyalog, hiszen van olyan alkotás a filmográfiájában, amit kiemelten szeret, pedig ez az egyik legkevésbé népszerű filmje. Nevezetesen a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford című westernről van szó. A filmet 2007-ben mutatták be, és Nick Cave, valamint Warren Ellis szerezte a zenéjét. Bár a pénztáraknál sem teljesített túl jól, a színész úgy gondolja, idővel el fogják ismerni az érdemeit.

(via Far Out)