Felháborító, Gwyneth Paltrow milyen ízléstelenül gyászolta meg Stan Lee-t

A sztár ezúttal tényleg túllőtt a célon.

A Vasember-filmek Pepper Pottsát alakító színésznő eddig is híres volt a valóságtól teljesen elrugaszkodott, az átlagembereket semmibe vevő, érzéketlen megnyilvánulásairól – de eddig legalább jórészt csak életmód témákkal kapcsolatban voltak bakijai. Most viszont Paltrow-nak sikerült egy olyat lépnie, amivel megkérdőjelezi saját normális, empatikus emberi mivoltát.

Ahogy arról mi is megemlékeztünk, hétfőn 95 éves korában elhunyt Stan Lee képregényguru, annak a Marvelnek az egykori vezetője, amely ontja magából a számos sztár megélhetését biztosító és karrierjét az egekbe röpítő képregényeket és filmes adaptációikat. A Vasember is Marvel-produkció, így Paltrow is sokat köszönhet a cégnek és személy szerint Lee-nek.

A legtöbb Marvel-színész közös fotóval és megindító szavakkal búcsúzott a művésztől a közösségi médiás felületeken (erről is írtunk), a színésznőnek viszont az alkotó halálakor egy olyan fotó volt kint az Instagram-oldalán, amelyen kollégáját, Chris Prattet átölelve látható, a képet kísérő megjegyzésben pedig Paltrow arra hívta fel a figyelmet, hogy az általa viselt ruha – amit saját cége, a Goop gyárt – most akciósan kapható.

A hirdetés ugyan vélhetően azelőtt került ki, hogy a sztár értesült volna Stan Lee haláláról, de utána minden bizonnyal hallott róla, mivel ahelyett, hogy külön posztban gyászolta volna meg a művészt, mindössze egy frissítést rakott ki a saját termékét kínálgató képhez „UPDATE: épp most hallottam Stan Lee-ről, nagyon fog hiányozni. Micsoda zseni, és mindig oly kedves volt. Egy igazi gentleman” szöveggel.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thank you @wsjmag for a fantastic evening #wsjdlive

Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow) által megosztott bejegyzés,

Az internet népe természetesen azonnal kinyilvánította felháborodását az ízléstelen aktussal kapcsolatban, így Paltrow gyorsan leszedte a posztot. Több felhasználó azonban lementette azt, és saját kommentárjával együtt osztotta meg, így a színésznő baklövése nem tűnt el nyomtalanul. De a jelek szerint a sztárnak nem okozott túl nagy lelki törést az incidens, hiszen azóta már kirakott valamit az Instagramjára: egy tisztességes Stan Lee-megemlékezés helyett azt, ahogy egy barátjával pózol, és megköszöni egy luxusmagazinnak a fantasztikus estét.


(via Independent)