Hihetetlen emberi sorsról forgat filmet Madonna

Madonna egy Sierra Leone-i árváról rendez filmet, aki világhírű balerina lett.

Michaela DePrince története lenyűgöző: a polgárháború sújtotta Sierra Leonéban született 1995-ben Mabinty Bangura néven, majd nem sokkal később árván maradt: apját lelőtték, anyja röviddel ezután éhen halt. A lány egy árvaházba került, azonban még a nehéznél is nehezebb sorsa volt bőrbetegsége, a vitiligo (pigmenthiány) miatt, melynek következtében a feketebőrű lányt az „ördög gyermekének” tartották, emiatt szinte alig adtak neki enni, és rengeteget bántották. Az árvaházat aztán bombatalálat érte, Bangura ekkor egy menekülttáborba menekült.


1999-ben, négyéves korában aztán egy amerikai zsidó pár, Elaine és Charles DePrince örökbefogadták, és az Egyesült Államokba vitték. DePrincék egyébként tizenegy gyermeket nevelnek, ebből kilencet örökbefogadtak.

Michaela DePrince még Sierra Leonéban talált egy magazinborítót, amely egy balerinát ábrázolt, és ez inspirálta abban, hogy ő is balerina legyen. Az Egyesült Államokban aztán erre lett is lehetősége, nevelőszülei beíratták egy balettintézetbe, és innen már egyenes út vezetett a világhír felé. DePrince jelenleg szólótáncos a Holland Nemzeti Balettnél.

A film Elaine DePrince, a lány nevelőanyjának Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina (Repülés: Háborús árvából sztárbalerina) című memoárjából készül, amelyben megírta nevelt lánya torokszorító történetét. A forgatókönyvíró Camilla Blackett lesz, míg a film rendezője Madonna.

"Michaela utazása mélyen megérintett, mint művészt és aktivistát - olyasvalakit, aki megérti a lány hányattatásait” - írta Madonna közleményében. „Különleges lehetőségünk van, hogy ráirányítsuk a figyelmet Sierra Leonéra, és Michaela lesz a hangja az összes árvának. Megtisztelve érzem magam, hogy a történetét életre kelthetem.”

Madonna először 2008-ban rendezett filmet Mocsok és bölcsesség címmel, majd 2011-ben a W.E. - Országomat egy nőért című filmet rendezte meg. Mindkét esetben ő felelt a forgatókönyvekért is.

via The Hollywood Reporter