Iszonyú para horrorverzió készült Jancsi és Juliska meséjéből – már trailer is van hozzá!

Az Az 1-2 sztárja, Sophia Lillis alakítja Gretelt a Grimm testvérek jól ismert történetének legújabb filmváltozatában.

Bizonyára mindenki emlékszik a gyerekkorából Jancsi és Juliska történetére, hiszen ez a Grimm testvérek egyik legismertebb meséje. Az erdei mézeskalács házikóban élő banya két eltévedt gyereket akar megenni, de végül ő kerül a kemencébe és sül ropogósra. A meséből rengeteg feldolgozás született már (2013-ban például Jeremy Renner és Gemma Arterton bújtak a felnőtt Hansel és Gretel bőrébe a Boszorkányvadászokban), a Salem, a Sabrina és más boszorkányos témájú produkciók hatására pedig most egy igazi, klasszikus horrorfilm készült az eredeti meséből a patinás Orion stúdiónál.

Íme az új előzetes, ami igencsak félelmetes, úgyhogy a gyengébb idegzetű szülők inkább ne nézzék meg, ahogy a banya masnis hajfürtöket szopogat!!!

Az új Gretel & Hanselben Alice Krige igen meggyőzően kelti életre a Grimm mese kedvesnek tűnő, de valójában gyerekeket evő erdei banyáját. A film érdekessége, hogy Gretelt, azaz Juliskát Sophia Lillis alakítja, aki a nagy sikerű Az 1-2-vel jelenleg épp a horrorfilmek első számú fiatal női sztárja Hollywoodban.

Sophia Lillis az új Jancsi és Juliska-horrorban (fotó: Orion Pictures)

 

 A rendező pedig Oz Perkins, akinek szintén van horrorfilmes kötődése, hiszen az apja nem más, mint Anthony Perkins, aki Norman Batest alakította a kultikus Psychóban (és a jóval gyengébb folytatásaiban). A Gretel & Hansel január 31-én kerül az amerikai mozikba, de reméljük, lesz idén valamikor egy magyarországi premier is. (via NME)