Jack Nicholson a Toni Erdmann remake-jében tér vissza

Nem kellett sokat várni: a tavalyi év egyik legsikeresebb német filmjét, a Toni Erdmannt is újraforgatják Amerikában, Jack Nicholsonnal a főszerepben.

A Toni Erdmann hatalmas kritikai és közönségsikert aratott. Bár a legjobb idegen nyelvű filmért járó Golden Globe-ot nem hozta el, február 26-án kiderül, hogy az Oscart elnyeri-e, merthogy jelölték. A The Hollywood Reporter a film cannes-i vetítése után például a legjobb 162 perces német vígjátéknak nevezte, amit valaha láthatunk. Mondjuk ilyen filmből viszonylag kevés van.

A Paramount Stúdió nem sokat teketóriázott, már meg is szerezte a jogokat a remake-re, amibe igazi nagy neveket is beleszuszakolnak: Jack Nicholson, aki 2010 után először szerepel szélesvásznon, és Kristen Wiig, aki viszont az utóbbi időben ontja magából a filmeket. A film producere Adam McKay és Will Ferrell lesz.

A sztori szerint Ines, a fiatal üzletasszony (Kristen Wiig) csak karrierjének él. Apja, Winfried (Jack Nicholson) aggódik lánya boldogtalan élete miatt, és elhatározza: újra vidámságot csempész Ines mindennapjaiba. Műfogsort és parókát ragad, és Toni Erdmannként jelenik meg Ines bukaresti irodájában. Tárgyalásokon, fontos fogadásokon és munkavacsorákon is felbukkan, és egyre kellemetlenebb helyzetekbe hozza lányát. Ines szeretné lerázni Toni Erdmannt, de a férfi nem tágít. 

Egy remake- készítése mindig egy kicsit rizikós a vállalkozás, annál is inkább, mert még nagyon friss az eredeti film élménye, de - valószínűleg a közönség megnyugtatására - azt is elárulták, hogy Maren Ade, az eredeti film író-rendezője az executive produceri teendőket fogja ellátni a remake-nél.

Jack Nicholson legutolsó szerepét 2010-ben abszolválta a Honnan tudod című romkomban, előtte pedig 2007-ben jelent meg a vásznon A bakancslistában. Wiiget legutóbb a Szellemirtók női verziójában láthattuk, következő, Downsizing című filmjében Matt Damon oldalán játszik majd.