Jön a Maffiózók filmváltozata

A nagyvásznon a népszerű sorozat előzményeit láthatjuk majd.

A New Line berkeiben készülő projekt munkacíme Tha Many Saints of Newark, és az eredeti sorozat ötletgazdája, David Chase jegyzi, akinek az HBO-széria egyik társírója is besegített a forgatókönyvbe.

A Variety szerint a rajongók számos kedvenc karaktere visszatér majd a filmverzióban, és mivel a viszonylag távoli múltban fog játszódni, az sem okozhat gondot, hogy a főszerepet alakító James Gandolfini 2013-ban elhunyt, tavaly pedig az egyik visszatérő figurát játszó Frank Vincent (a sorozatban Phil Leotardo) is életét vesztette.

A Maffiózókban fontos szerepe volt még Edie Falcónak (Carmela), Steven Van Zandtnak (Silvio Dante), Jamie-Lynn Siglernek (Meadow), Lorraine Braccónak (Dr. Jennifer Melfi), Michael Imperiolinak (Christopher), Dominc Chianesének (Junior), Steve Schirripának (Bobby „Bacala” Baccalieri) és Tony Siricónak (Paulie) is, de kétséges, hogy bárki is visszatérhet közülük.

Az előzményfilm ugyanis a hatvanas években, a newarki faji zavargások idején fog játszódni, amikor az afroamerikaiak és az olaszok közötti ellenségeskedés halálos fordulatot vett azzal, hogy mindkét oldalon elkezdtek gengszterek is belépni a rivalizálásba.

David Chase egyébként már tavaly célozgatott egy esetleges folytatásra.

„Nem tudom elképzelni a sorozat folytatását, kizárólag előzmény formájában”

– nyilatkozta az Entertainment Weeklynek. A Maffiózók minden idők egyik legfontosabb tévésorozata, amely hat évadon keresztül, 1999 és 2007 között futott az HBO-n. Pályafutása alatt összesen 21 Emmyt és öt Golden Globe-díjat nyert. Chase egyébként utoljára 2012-ben rendezett nagyjátékfilmet, amelynek egyik főszereplője épp a Maffiózók Tony Sopranója, James Gandolfini volt.


(via Variety)