Kirúgták az Oscar-bénázás két felelősét

A filmakadémia elnöke bejelentette, hogy soha többé nem engedi az Oscar-borítékok közelébe azt a két embert, akik felelősek a vasárnapi díjátadón történt fiaskóért.

Brian Cullinannek és Martha Ruiznak kell elvinnie a balhét - írta meg a BBC. Cheryl Boone Isaacs, a filmakadémia elnöke azt is elmondta, hogy a szavazatok összeszámolásáért és a borítékok elrendezéséért felelős PriceWaterhouseCoopers (PWC) könyvvizsgáló céggel érvényben lévő szerződéseket is felülvizsgálják. A PWC bocsánatot két a keveredésért. 

Forrás: wikipedia

Mint ahogy arról korábban is írtunk, a vasárnapi Oscar-díjátadón a legfontosabb kategóriánál tévedésből először a Kaliforniai álom című filmet hirdették ki győztesnek a legjobb film kategóriájában a Holdfény helyett. A musical stábja már javában a köszönőbeszédeit mondta a színpadon, amikor kiderült a tévedés: Cullinan véletlenül az előző kategória, a legjobb színésznő pótborítékját (Emma Stona - Kaliforniai álom) adta át Warren Beatty-nek és Faye Dunaway-nek, akik be is olvasták a téves filmcímet. A lapok szerint az Oscar-díj 89 éves története során még nem történt ennyire súlyos hiba.

Már azt is tudjuk, hogy Cullinan a telefonjával volt elfoglalva pár másodperccel azelőtt, hogy megtörtént a baj: épp az Emma Stone-ról a színfalak mögött készített fotóját töltötte fel Twitter-oldalára, ahelyett, hogy a borítékokra koncentrált volna.