Kirúgták az új Star Wars-film rendezőit

A Lucasfilm elnökasszonyának teljesen más elképzelései voltak Han Solo szólófilmjével kapcsolatban, mint Phil Lordnak és Chris Millernek.

A Lucasfilm megvált az egyelőre cím nélküli Han Solo-szólófilm rendezőpárosától, Christopher Millertől és Phil Lordtól - írja a Hollywood Reporter. Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnökasszonya hivatalos közleményében így indokolta a döntést:

Phil Lord és Christopher Miller mindketten tehetséges filmesek, akik egy hihetetlen stábot hoztak össze. Mostanra azonban világossá vált, hogy teljesen különbözőek a kreatív elképzeléseink a filmről, ezért úgy határoztunk, elválnak útjaink.

A két rendező, akik korábban olyan kasszasiker filmeket hoztak össze együtt, mint a 21 Jump Street 1-2 és a A Lego kaland, szintén kiadtak egy közleményt:

Nem vagyunk hívei a kreatív különbségek miatti távozásnak, de ezúttal tényleg erről a klisés indokról volt szó, sajnos az elképzeléseink nem egyeztek a projektgazdákéval. Nagyon büszkék vagyunk a stáb eddigi csodálatos és világszínvonalú munkájára.

Nem ez az első eset, hogy a Disney és a Lucasfilm menet közben változtat egy Star Wars-film kreatív stábján: korábban a Zsivány Egyesnél Tony Gilroy leszerződtetése után írták át a forgatókönyvet, és rendeltek el egy sokmillió dolláros pótforgatást. Utóbbi egyébként a Han Solo-film esetében is lesz, produkcióközeli források szerint ugyan már február óta forog a film angliai helyszíneken, és hivatalosan már csak pár hét van hátra a munkából, nyár végén újra kell majd venni néhány jelenetet.

A 2018. május 25-én mozikba kerülő Solo-szólófilmben Alden Ehrenreich alakítja Hant, Donald Glover a fiatal Lando Calrissiant. Woody Harrelson lesz Han mentora, a Trónok harca sztárja, Emilia Clarke pedig valószínűleg az ifjú csempész barátnője. Csubakka szőre alatt viszont már nem Peter Mayhew fog morogni, hanem Joonas Suotamo, aki Az ébredő Erő idején is sokszor helyettesítette az idős brit színészt.