„Lefeküdtem Jennifer Lawrence-szel” – hazudta Weinstein

Újabb nő vádolja szexuális zaklatással a producert, a keresetből pedig újabb durva dolgok derültek ki.

A névtelenséget kérő áldozat állítása szerint 2013-ban, a Sundance Filmfesztiválon találkozott Harvey Weinsteinnal, aki utána a utahi, Park City-beli Waldorf Astoriába hívta meetingre. Miután felhívta a szobájába a kezdő színésznőt, rátört a vécében, majd ráélvezett a tiltakozó nőre.

Később a nő felkereste New York-i irodájában a mozimogult, hogy tisztázzák a dolgokat, ekkor viszont Weinstein rátámadt, levetkőztette, és erőszakkal orális szexet hajtott végre rajta. Amikor az áldozat sírva tiltakozott, azzal osztotta ki:

„Jennifer Lawrence-szel is lefeküdtem, és nézd csak, hol tart most, nemrég nyert Oscart”.

Weinstein ezt követően 2014 és 2015 folyamán is zaklatta a reménybeli színésznőt, akit egyébként azzal ámított, hogy berakja egy filmjébe.

Jennifer Lawrence és Harvey Weinstein közös filmjük, a Napos oldal partiján. Forrás: David M. Benett / Getty Images

 

A producer képviselőjén keresztül ezt a vádat is tagadta, ahogy az összeset, ami tavaly október óta felmerült ellene. Ennek ellenére több jogi eljárást is elindítottak az ügyében, éppen tárgyalására vár New Yorkban. Mint nemrégiben írtunk róla, a filmes kör e-mailben fordult emiatt együttérzésért a legközelebbi barátaihoz, ismerőseihez.

Az ügyben időközben a harmadik érintett, Jennifer Lawrence is megszólalt. „Fáj a szívem az összes nőért, aki Harvey Weinstein áldozatává vált. Nekem sosem volt vele, csupán szakmai kapcsolatom. Ez azonban

egy újabb példája egy szexragadozó taktikázásának,

aki hazugságaival minél több nőt akar behálózni” – reagált a sztár.


(via Consequence of Sound)