Már a Közönséges bűnözők idején is tudtak Kevin Spacey szexuális zaklatásairól

Gabriel Byrne szerint emiatt kellett leállni a forgatással 1995-ben.

A zaklatási botrányba keveredő, ezzel párhuzamosan homoszexualitásáról coming outoló Kevin Spacey szexuális szokásai már évtizedekkel ezelőtt is köztudottak voltak Hollywoodban, csak akkor még mindenki szemet hunyt fölötte – írja a Vulture. Most viszont megszólalt az ügyben a Vikingek tévésorozat sztárja, Gabriel Byrne, aki együtt dolgozott Spacey-vel az 1995-ös Közönséges bűnözők forgatásán. 

Fotó: Victor Malafronte / Contributor / Getty Images

 

Gabriel Byrne most azt állítja, nemcsak hogy az egész stáb tudott Kevin Spacey viselt dolgairól, de a rendező, Bryan Singer két napra le is állította a film forgatását, miután kiderült, hogy Spacey szexuálisan zaklatta egy meg nem nevezett, fiatalabb férfi kollégáját. Byrne ugyan saját bevallása szerint a forgatás idején még nem volt pontosan tisztában azzal, hogy Kevin Spacey miket művel, csak amolyan viccelődésként, pajkos évődésként hallotta erről, amit akkoriban mindenki elintézett egy vállrándítással:

Kevin ilyen.
Fotó: Slaven Vlasic / Contributor / Getty Images

 

Azt, hogy a kétnapos szünetet konkrétan Kevin Spacey minősíthetetlen viselkedése miatt kellett elrendelni, Byrne is csak évekkel később tudta meg a kollégáitól. A színész hozzátette: Harvey Weinstein ügyeiről is hallott homályos hollywoodi pletykákat, de akkoriban nem fogta fel ezeknek a súlyát.

Egyszer vagy kétszer hallottam arról, hogy két nagyon ismert színésznővel mi történt. De ilyenkor mindig az a baj, hogy nem tudod, hogyan reagálj. Mert ha nem igaz, amit állítanak, akkor az rettenetes. Ha viszont igaz, akkor mindenki hozzá teszi, hogy nem is tudja pontosan, mi is történt, nem volt ott, be volt zárva az ajtó, ő is csak hallotta másoktól a történetet. Az biztos, hogy sokáig sem én, sem mások nem voltak pontosan tisztában azzal, mennyire súlyosak a Harvey Weinstein által elkövetett zaklatások.