Megvan, ki rendezi A tetovált lány folytatását

A Vaksötét amerikai horror-thriller rendezője, Fede Alvarez rendezi majd a trilógia második részét.

Tavaly novemberben jelentette be a Sony pictures, hogy lesz folytatása a 2011-es A tetovált lány filmnek, és elkészítik a filmtrilógia második részét is A lány, aki a tűzzel játszikot. A film körül rengeteg kérdés felvetődött, hiszen akkor még nem volt rendezője, sőt még egy híres filmcsillag sem állt mögé. Azonban az utóbbi hónapokban egyre több hír ment arról, hogy az idén augusztusban megjelent Vaksötét amerikai horror-thriller rendezője, Fede Alvarez rendezi majd a trilógia második részét, és ez így is történik. A fiatal uruguay-i rendező egy interjúban árulta el, hogy a következő projektje ez a film lesz.

 

A trilógia második történetének középpontjában Mikael Blomkvist áll, aki egyik éjjel kap egy telefonhívást, amiben az ismeretlen ember azt állítja, hogy olyan információkkal rendelkezik, amik az Egyesült Államok szempontjából veszélyesek és fontosak. A forrás kapcsolatban áll egy női hackerrel, aki nagyon hasonlít egy olyan emberre, akit Blomkvist ismerni vél. És itt kezdődnek a bonyodalmak..

 

Fede Alvarez egyébként felkérte egyik régi munkatársát, Rodo Sayaguest, hogy dolgozzanak együtt a filmen, így ő is a segítségére lesz. Mindenesetre nagyon kíváncsiak vagyunk arra, hogyan fog működni ez a kollaboráció, és milyen lesz A tetovált lány folytatása.

Egy kis áttekintés: A tetovált lány című svéd thrillert 2009-ben mutatták be Stieg Larsson regénye alapján. Rögtön ezután a vásznon is teljes lett a Millennium-trilógia, azaz még abban az évben elkészült A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől is. Ezt követte 2011-ben a könyv amerikai adaptációja David Fincher (Benjamin Button különleges élete, Harcosok klubja, Hetedik) rendezésében.