Nem fogod elhinni, ki vezeti az idei Oscar-gálát!

Már az szenzációszámba megy, hogy lesz házigazda, hiszen utoljára 2018-ban volt műsorvezetője a ceremóniának.

Az utolsó gálát, aminek volt házigazdája, Jimmy Kimmel vezette, majd a szervezők 2019-ben (Kevin Hart twitteres ámokfutását követően) úgy döntöttek, inkább nem lesz műsorvezetője az eseménynek. Az Oscar-gála tévés közvetítésének azonban az utóbbi években egyre rosszabb volt a nézettsége, így idén ismét lesz házigazdája a show-nak – nem is egy.

Az Akadémia a nézettség javítása miatt a műsorvezető-választással igazán nagyot akart dobni, ezért először az Only Murders in the Building című krimisorozat főszereplőtrióját, Steve Martint, Martin Shortot és Selena Gomezt szerették volna felkérni

– ők azonban (épp a széria második évadának forgatása miatt) sajnos nem értek rá.

Amy Schumer, Regina Hall és Wanda Sykes. Forrás: Kevin Winter / Getty Images, Michael Loccisano / Getty Images és Tara Ziemba / Getty Images


A választás így végül három komikára, Amy Schumerre, Regina Hallra és Wanda Sykesra esett. Az eredetileg stand-upos Schumert az Amynek áll a világ című sorozatból, illetve a Kész katasztrófa, az Ó, anyám! és a Túl szexi lány című filmekből ismerhetjük; Regina Hall a Horrorra akadva-filmek, a Csajtúra és a Bizonytalan című széria sztárja; Wanda Sykest pedig többek közt a Félig üresben, a Rossz anyákban és az Evan, a minden6óban láthattuk.

A tervek szerint a három színésznő nem egyszerre, hanem külön-külön vezeti majd a gálát, óránként vagy többórás műsorblokkonként váltva egymást – ez még nem tisztázott. A ceremóniára egyébként március 27-én a hollywoodi Dolby Theatre-ben kerül sor, és a szervezők állítólag azért döntöttek a több műsorvezető bevonása mellett, hogy ezzel különböző demográfiai célcsoportokat is meg tudjanak szólítani. Hogy kik között fog eldőlni az Oscar-verseny, arról ebben a cikkünkben írtunk korábban.


(via The Guardian, NME, Uproxx, GMA)