Pedofíliáról szóló krimiben tér vissza a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey

A 2017-ben kirobbant zaklatási botrányai miatt a 61 éves színészt kivetette magából a szakma, ám most mégis filmet forgatna Franco Neróval.

Mint ismeretes, Kevin Spacey karrierje 2017-ben látványosan ketté tört, miután kiderült több, korábban szőnyeg alá söpört, múltbéli zaklatási ügye is. Ennek következményeként a most 61 éves színész szinte folyamatosan bíróságra jár, és akár öt év börtönt is kaphat. Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk itt a Port.hu hasábjain, Kevin Spacey ellen Londonban és Los Angelesben is nyomozás is folyik, többek között egy pincér fogdosása miatt, és azért, mert Star Trek-sztár Anthony Rappot is molesztálta, amikor a színész még csak 14 éves volt. Az elmúlt években összesen húsz férfi idézett fel olyan konkrét eseteket az 1995 és 2013 közti időszakból, amikor Kevin Spacey szexuálisan zaklatta őket (emellett többek között a Memento sztárja, Guy Pearce is elmondta, hogy bár Kevin Spacey „hihetetlenül jó színész”, nehéz volt vele együtt dolgozni, mert „egy tapizós fickó”).

Fotó: Nicole Harnishfeger-Pool / Getty Images

 

A botrány miatt Spacey-t lényegében kivetette sorai közül a filmes szakma. Búcsút kellett mondania a Kártyavár című tévésorozatának, A világ összes pénzéből pedig kivágták minden jelenetét, és Christopher Plummerrel forgatták újra azokat. Nagyobb szerepe lényegében csak a 2018-as Milliárdos fiúk klubjában volt. Épp ezért furcsállja most a közvélemény, hogy a világhírű olasz sztár, a 79 éves Franco Nero pont Kevin Spacey-vel kívánja leforgatni új filmjét, a The Man Who Drew God (Az ember, aki lerajzolta istent) című krimit, amelynek maga Franco Nero nemcsak a főszereplője lesz, de egyúttal a rendezője is.

Az új filmben Spacey egy nyomozót alakít, és egy olyan különleges férfi után nyomoz, aki pusztán a hangjuk alapján le tudja rajzolni az embereket, anélkül, hogy látná őket – csakhogy tévesen pedofíliával és gyerekek sérelmére elkövetett zaklatással vádolják meg. A filmben Franco Nero felesége, a 84 éves Vanessa Redgrave is szerepel, aki a történetbeli vádlott zongoratanárát alakítja majd. Nero így nyilatkozott a napokban az ABC Newsnak:

Nagyon boldog vagyok, hogy Kevin beleegyezett abba, hogy együtt dolgozzunk a filmemen. Remek színésznek tartom, és alig várom, hogy megkezdődjön a forgatás.

(via The Guardian & The Independent)