Rácsodálkozott az internet a Titanic nevetséges alternatív befejezésére

Biztos nyert volna 11 Oscar-díjat a film, ha így ér véget eredetileg is?

James Cameron 1997-es klasszikusához készült egy alternatív befejezés is, amely a film 2005-ös DVD-kiadására került fel, de a YouTube-on is elérhető már egy ideje. Sokan azonban eddig nem tudtak a létezéséről, és most csodálkoznak rá először, hála egy Twitterre feltöltött videónak.

A Titanic első és utolsó másodperceiben Kate Winslet karakterének, Rose-nak az idős verzióját láthatjuk (Gloria Stuart) egy kutatóhajó fedélzetén. Az expedíció célja, hogy megkeresse azt a különleges gyémánt nyakláncot, amit Rose viselt a Titanic elsüllyedésekor. A film végén kiderül, hogy az idős hölgy alaposan megtrollkodta a legénységet, mert a nyakék végig nála volt, ráadásul be is hajítja az óceánba, hogy élete szerelme, Jack (Leonardo DiCaprio) mellett pihenhessen.

Az eredeti verzióban senki nem látja a mozdulatot, nem úgy az alternatív befejezésben, ahol a korlátnál ácsorgó Rose-ról először azt hiszik, hogy a tengerbe akar ugrani. Amikor kiderül, hogy nála van a gyémánt, a Bill Paxton által játszott kincsvadász könyörögni kezd, hogy megfoghassa, majd pár másodperc alatt megvilágosodik, és ráébred, hogy az idős hölgynek van igaza, aki közben átmegy Coelhóba, és összegzi a tanulságot:

Rossz helyen kutatja a kincset, Mr. Lovett, csak az élet felbecsülhetetlen értékű. Az a fontos, hogy minden egyes napot megéljünk.”

Nem mindenki ilyen megértő, a személyzet egyik tagja majdnem a gyémánt után veti magát, és még rá is kiabál Rose-ra, hogy „ez nagyon gáz, hölgyem!”

A twitteren az egyik traumatizált rajongó azt írta, hogy bárcsak soha ne látta volna ezt a jelenetet, egy másik pedig feltette a jogos kérdést:

„Biztos nyert volna 11 Oscar-díjat a film, ha ez az eredeti befejezése?