Rettegjenek a DC-rajongók! Megérkeztek a nők Gotham Citybe!

Felszállt a DC a "női biciklire", és elkészítik a Gotham City Sirenst, a női Öngyilkos osztagot. A rendező David Ayer, a biztos szereplő Margot Robbie lesz.

A Suicide Squad - Öngyilkos osztag egyik sztárjával, Margot Robbie-val a főszerepben készíti David Ayer a „női Öngyilkos osztagot”, a DC-univerzum csupa női szuperhősből álló filmjét, a Gotham City Sirenst - írta meg a slashfilm.com.

A The Hollywood Reporter szerint a sokat szidott Öngyilkos osztag rendezője, Ayer a produceri teendőket is ellátja majd, Robbie pedig Harley Quinn szerepe mellett az executive producere lesz a filmnek. A forgatókönyvet Geneva Robertson-Dworetre bízták, ő jegyezte többek között a 2018-ban a mozikba kerülő Tomb Raider rebootját, de neki köszönhetjük a Sherlock Holmes 3 és a Dungeons & Dragons forgatókönyvét is. 

Részleteket még nem árultak el a történetről, egyelőre annyit tudunk, hogy a „film a DC univerzum női gonosztevőit mutatja be”. Ami kb az Öngyilkos osztag női megfelelője, bár ez ellen eléggé tiltakoznak a film készítői.

A Gotham City Sirens az azonos című képregényből merít ihletet. A képregény 2009-ben jelent meg először, a karakterek között ott van Harley Quinn, Joker barátnője, Poison Ivy, a negyedik Batman-filmből és Macskanő, aki a harmadik Batman-filmből lehet ismerős.

A tervek mindenesetre kétkedésre adnak okot. A rendező már az Öngyilkos osztaggal sem aratott osztatlan sikert, sőt. A DC-univerzum rajongói, akik már a 2013-as Az acélembert is kikérték maguknak, megkapták az Öngyilkos osztagot, ami egyáltalán nem javított lelki állapotukon. De ha már mindenképpen muszáj spin-off filmet készíteni, még mindig Margot karakterével járnak legjobban a rajongók, mivel nagyjából ő volt az egyedüli, aki megér egy külön filmet.

De a hírek szerint nem ez lesz az egyetlen Öngyilkos osztag utánlövés. Már készül az Öngyilkos osztag 2. és egy önálló filmet is kap Deadshot, akit Will Smith alakít majd.