Sean Bean elmesélte, melyik a kedvenc meghalós jelenete

Vajon a Trónok harca Ned Starkját vagy a Gyűrűk Ura Boromirját emlegeti büszkén még ma is az 58 éves sztár?

Sean Bean legendásan sokszor halt meg a filmjeiben: szétkenődött például egy gigantikus parabolaantennán a Goldeneye-ban, pár éve lefejezték a Trónok harcában, de volt, hogy egyszerűen csak leszúrták, lelőtték vagy épp felakasztották. Íme egy összeállítása a filmes és tévés halálairól:

Az 58 éves brit sztár nemrég interjút adott az Entertainment Weekly-nek, ahol természetesen szóba került, hogy eddig huszonnégy alkalommal halt meg a mozivásznon vagy a tévében.

Amikor megkérdezték tőle, melyik volt számára a legemlékezetesebb karakterhalál, nem Ned Starkot említette, hanem Boromirt a Gyűrűk Urából. Szerinte ez volt a leghősiesebb mind közül. A sztár ráadásul azt is elmesélte, hogy a film egyik legszebb jelenete, amikor Aragorn elbúcsúzik a haldokló Boromirtól (aki ugye nem sokkal korábban még önző módon el akarta venni az Egy Gyűrűt Frodótól, hátha így megvédheti Gondort Szauron seregétől) nem is szerepelt eredetileg Tolkien könyvében.

Viggo Mortensennel, Peter Jacksonnal és Fran Walsh társforgatókönyvíróval összeültünk a forgatás előtti este, és megittunk egy csomó sört meg bort. Így születtek meg másnapra Boromir utolsó szavai: Követtelek volna testvérem, vezérem, királyom!

Sean Bean emellett azt is elárulta, hogyan kell megcsinálni egy jó haláljelenetet a filmekben:

Itt nem lehet felvágni vagy hencegni. Nem hetvenkedhetsz és pozórködhetsz, mert minden egyes pillanatnak, amikor meghalsz a vásznon, kibaszott emlékezetes pillanatnak kell lennie!