Újabb díjat söpört be Nemes Jeles László

Nemes Jelest ítélte a legjobb rendezőnek a londoni filmkritikusok köre, kiütve ezzel a Kaliforniai álom rendezőjét is.

Nemes Jeles László, kapta meg a Londoni Kritikusok Körének vasárnap esti gáláján a legjobb rendező díját - írja az MTI. A legjobb külföldi film kategóriában azonban nem a korábban Oscar-díjat is elnyerő Saul fia nyert, hanem a Toni Erdmann című német vígjáték.

Forrás: Jason Merritt/Getty Images Hungary

 

A 37. alkalommal megrendezett London Critics' Circle-gálát a londoni May Fair Hotelben tartották. A legjobb rendező kategóriában Nemes Jelesen kívül Maren Ade (Toni Erdmann), Barry Jenkins (Holdfény), Kenneth Lonergan (A régi város) és Damien Chazelle (Kaliforniai álom) is esélyes volt.

Ken Loach Én, Daniel Blake című drámája az év legjobb brit filmje kategóriában győzött. A színészi díjakat A régi város főszereplője, Casey Affleck és Isabelle Huppert kapta Az eljövendő napokért, a mellékszereplők kategóriájában megosztva Mahershala Ali (Holdfény), Tom Bennett (Szerelem és barátság), valamint Naomie Harris (Holdfény) játékát jutalmazták. Isabelle Huppert az estén a Dilys Powell-díjat is megkapta.

A legjobb brit színész Andrew Garfield lett A fegyvertelen katona című Mel Gibson-filmmel, a brit színésznők közül pedig a Szerelem és barátság sztárja, Kate Beckinsale kapott díjat, Lewis MacDougall lett a legjobb ifjú brit színész a Szólít a szörnyben nyújtott alakításáért. A dokumentumfilmek közül Gianfranco Rosi Tűz a tengeren című menekültválságot ábrázoló alkotása győzött.