Újabb nő vádolja Polanskit szexuális zaklatással

Ő már a harmadik a sorban, aki a filmrendezőt ezzel a súlyos váddal illeti.

A nő, akit csak Robinként mutattak be egy Los Angeles-i sajtótájékoztatón, azt állítja, hogy Roman Polanski még 1973-ban zaklatta szexuálisan, amikor a nő még csak tizenhat éves volt. Elmondása szerint azért vár eddig a megszólalással, mert nem akarta, hogy apja olyat tegyen, ami miatt egész életére börtönbe zárták volna.

A nő egy előre megírt közleményt olvasott fel a sajtóeseményen, melyben arról volt szó, hogy az áldozat a bántalmazás másnapján beszélt a történtekről egyik barátjának. Azt mondta, hogy azért döntött most az eset nyilvánosságra hozása mellett, mert felbőszítette, hogy Polanski megúszhatja a szexuális erőszakot, amit egy másik lánnyal szemben követett el, szintén az 1970-es években. Az ügy lezárására kérte a bíróságot a másik áldozat, Samantha Geimer, aki még csak tizenhárom éves volt, amikor megerőszakolta a filmrendező.

Polanskit az amerikai hatóságok 1978 márciusában letartóztatták, és bíróság elé állították Geimer megrontásának vádjával, amit Jack Nicholson lakásán követett el. Részleges beismerő vallomást tett: bűnösnek vallotta magát abban, hogy egy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot, a nemi erőszakot azonban tagadta. 48 napot töltött előzetes letartóztatásban, majd egy pszichiátriai vizsgálat után szabadlábra helyezték. A filmes még az ítélethirdetés előtt Franciaországba szökött.

Robin egyébként nem perelheti be Polanskit, mert a cselekmény már elévült, ám tanúskodhat a rendező ellen Geimer ügyében. 2010-ben Charlotte Lewis brit színésznő is azzal vádolta meg Polanskit, hogy még 1983-ban, Párizsban vele is erőszakoskodott a filmes.

via Independent