Újra vizsgálják a színésznő Natalie Wood halálát, a férj lehet a gyanúsított

Robert Wagner, a veterán színész felesége 1981-ben hunyt el egy hajókiránduláson.

Újra elővette a rendőrség az 1981-ben elhunyt Natalie Wood ügyét, a vizsgálat szerint a hatóságok „érdeklődésének középpontjában” most a színésznő férje, Robert Wagner – szintén színész (Pokoli torony, Gyilkosság San Franciscóban, A Midway-i csata) - áll.

Natalie Wood

 

Natalie Wood egy hajókirándulás alkalmával fulladt vízbe 1981. november 29-én Kaliforniában, a Santa Catalina sziget közelében. A jachton ott volt a férj mellett Christopher Walken és a kapitány, Dennis Davern is. Két héttel a színésznő halála után Wagner és Walken is úgy nyilatkozott, hogy Wood halálát baleset okozta, és ezt támasztotta alá a boncolás is.

Wagner 2008-as memoárjában leírta, hogy ő és Walken összevitatkoztak egy nappal azelőtt, hogy a színésznő holttestét megtalálták. Az állította, hogy mielőtt lefeküdt volna, észrevette, hogy a hajóhoz rögzített csónak hiányzik, a felesége pedig eltűnt.

„Senki sem tudja” - írta. „Két lehetőség van: vagy megpróbált elszökni a vita elől, vagy megpróbálta rögzíteni a csónakot. De a lényeg, hogy senki sem tudja, mi történt pontosan.”

A nyomozást 2011-ben újrakezdték, amikor Davern bevallotta, hogy hazudott a rendőröknek, és azt állította, hogy Wagner a felelős a felesége haláláért.

Robert Wagner

A Los Angeles-i rendőrség most Wagnert nevezte meg, mint aki érintett lehet a színésznő halálában. A hatóságok újra kihallgatják a most 87 éves színészt a felesége halálának körülményeiről.
„Az előző hat évben újra vizsgáltuk az ügyet, és most azt gondolom, hogy Wagner több lehet, mint „érintett személy”- nyilatkozta John Corina, a nyomozás vezetője. „Úgy tudjuk, hogy ő volt az utolsó személy, aki találkozott Natalie-val eltűnése előtt.”

Cornia hozzátette: a színésznő halálának körülményei nagyon gyanúsak, ezért azt gondolják, hogy "valami történhetett".

Ralph Hernandez nyomozó azt nyilatkozta a CBS-nek, hogy Wood holttestén sérülések nyomai látszottak. „Nem tudtuk bizonyítani, hogy öngyilkosság történt, és azt sem, hogy baleset volt. Az a fő probléma, hogy nem tudjuk, hogyan került a vízbe.” A hatóságok azt is közölték, hogy Wagner nem volt hajlandó beszélni velük, mióta újra nyitották az aktákat, Walken viszont már beszélt a nyomozókkal.

via NME