Ez a videójáték-adaptáció tényleg működik – első kritikák a The Last of Us sorozatról

A színészeket, a látványt, és a történetet is dicsérik a kritikusok.

A videójáték adaptációk szinte sosem működnek, mivel egy aktív médiumból (a játékból) egy passzív médiumba (film, sorozat) viszik át a történetet, és ezáltal sok minden elvész az eredeti hatásmechanizmusából. Ám most úgy tűnik, az HBO rátalált a Szent Grálra, mivel a kritikusok eléggé dicsérik a The Last Of Us című videójáték alapján készült sorozatot. 

Íme pár vélemény, melyek alapján kifejezetten várjuk a sorozatot:

“Ami működik a The Last of Us-ban, az elég jól működik ahhoz, hogy a sorozat a legjobbak közé kerüljön. A legerősebb az, ahogy egyszerre tud megrendítő és érdekes lenni, amikor megmutatja, milyen lehet átélni egy katasztrófát”.

(Daniel D'Addario, Variety)


“Pedro Pascal ismét egy keveset beszélő akcióhőst alakít, akihez Bella Ramsey csatlakozott, akit a Trónok harca Lyanna Mormontjaként ismerhetünk. Bár az általa alakított  Ellie barátságosabb és viccesebb, mint a Stark-ház kiskorú szövetségese, Ramsey ismét egy olyan kislányt alakít, akinek túl korán kellett felnőnie, és számtalan erőszakot kellett átélnie, miközben szétesik a körülötte lévő világ. Bár mindkét színész olyan szerepet játszik, amiben már korábban is láthattuk, mindkettő remekül hozza a figurát, és szinte azonnal megszeretjük őket”.

(Alan Sepinwall, Rolling Stone)

Forrás: HBO Max

“Most, hogy a nagy- és a kisképernyős alkotások is tele vannak számítógépes effektusokkal, öröm egy olyan videójáték-adaptációt látni, ami valóban filmszerű. Az egyik pillanatban egy fehér hóval borított hegyet látunk, a másikban már egy elhagyott, mocskos bevásárlóközpontot. A The Last of Us világa olyan aprólékos szeretettel és odafigyeléssel van felépítve, hogy akár a legjobb videójáték adaptációnak is nevezhetjük, amit sorozatként láttunk”.

(Judy Berman, Time)


“A videójátékok egyik legkedveltebb történetét zseniális főszereplőkkel és csodálatos díszletekkel mesélik újra. A The Last of Us azt mutatja meg, milyen reményt és szerelmet találni egy olyan világban, ami pont ezek ellen dolgozik”.

(Simon Cardy, IGN)

Forrás: HBO Max

“Ahogy az az ilyen történetekben gyakran megesik (lásd a The Walking Dead sorozatot), nem a zombik jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem az, hogy miként reagál az ember arra, hogy összeomlik a társadalom. A sorozat egyszerre mutat megható és tragikus pillanatokat ebben a miliőben”.

(Brian Lowry, CNN)


“Az élőszereplős The Last Of Us remek példa arra, hogyan lehet működtetni egy adaptációt: egyszerre őrzi meg az eredeti elemeit, miközben nem fél újítani, és kiterjeszteni a videójáték univerzumát”.

(John Nugent, Empire)

A Last of Us sorozat január 16-tól elérhető az HBO Maxon.

Hamarosan a PORT.hu kritikusának véleményét is olvashatjátok az oldalon.


(via Uproxx)