Ledobták a taktikai atomot a Sárkányok házában

Véget ért a Trónok harca előzménysorozatának első évada, és a PORTcastben megbeszéljük, hogy méltó finálét kapott-e.

Ennyi volt a Sárkányok háza első évada, minimum 2024 tavaszáig kell várnunk a folytatásra, de legalább az utolsó epizód nem okozott csalódást.

Igaz, túl nagy meglepetést sem – leszámítva persze, hogy az alkotók újabb, és minden eddiginél brutálisabb szülésjelenettel sokkoltak bennünket. Ahogy várni lehetett, Viserys király haláláról és a puccsról értesülve Rhaenyra és Daemon azonnal elkezdtek osztani és szorozni, hogy számba vegyék, hány szövetségesre és sárkányra számíthatnak a közelgő nagy polgárháborúban. Daemon legszívesebben előbb ütne, illetve égetné porig Királyvárat, és csak utána kérdezne, de az epizód elején Rhaenyra még a békésebb megoldások híve. Aztán persze elég gyorsan eszkalálódnak az események, bevetésre kerülnek Westeros atomfegyverei, azaz a sárkányok, és egy tenyérbe mászó, de azért cuki gyerektől elbúcsúzhatunk.

 

 

A Port podcastjában, a PORTcastban egyebek közt megvitattuk, hogy

  • biztos, hogy kellett még egy traumatikus szülésjelenet az évadba,
  • mennyire hihető, hogy a szerető családapa imázsát felvett Daemon nekiesik a feleségének,
  • hogyan hangolódnak rá a sárkányok a lovasaikra,
  • és miben tér el a nagy sárkányos ütközet a könyvbéli verziótól?

Eláruljuk emellett azt is, melyik volt a kedvenc epizódunk, kivel szimpatizáltunk a legjobban, és hogy kiknek adományozzuk oda a sorozat legjobb színésze és színésznője díjat.